Tudi želja ima pravico do obstoja

Tako kot ima želja pravico do obstoja v naši zavesti in domišljiji, imajo prav takšno možnost strahovi in prepovedi. Inhibicija, strokovna beseda, ki označuje prepoved, je tako velikokrat na delu pri poskusih naše domišljije, da bi svetove, ki nam ne koristijo več, opustili. Da bi nas osvobodila in odprla za skrite potenciale, tako inteligenčne kot izkustvene, ki spijo v nas, grize čez naše odpore. A ne. Raje se držimo znanega, poznanega, verjetnega in predvidljivega. Za polet v nevidno in za skok v neznano moramo v sebi izgraditi številne veščine in osebnostne karakteristike. Med prve sigurno sodi pogum, sledita mu delavnost in disciplina ter vztrajnost, ki nas utrdi. Brez notranje psihične stabilnosti velikih vrhov nikakor ne moremo dosegati. Najsi bodo to vrhovi posla, osebne rasti ali telesnih radosti, od športa do seksualnosti.

Vaša zgodba seveda ni osamljena, saj nas poleg navedenega v odnosih držijo pravila in odgovornosti. Imamo seveda dolžnosti, ne samo pravice ali želje. Pišete, da sta se z novo simpatijo povezovala preko družbenih omrežjih, kar pomeni, da sta si vzela čas za »medenje«, spoznavanje in lepoto odnosa privlačnosti, ki se nas globoko dotakne … In kot v popevki Enkrat v življenju povedo Avtomobili, »se želji vedno plača dolg«. Kaj to pomeni? Če sledimo želji, se ta nekje uravnovesi. Če živimo v dvoje, imamo na primer nižje finančne stroške, a morda slabše spimo, saj se, recimo, prepiramo. Če živimo sami, imamo svoj mir in svobodo in obenem manevrski prostor za raziskovanje in osebnostno rast, a smo lahko osamljeni. Torej, nekje se vedno nivoji uravnajo in harmonizirajo.

Kot pišete, imate zdaj krasno intimno življenje, a novi partner ne drži besede in se večkrat spreta. Torej, kjer je dim, je tudi ogenj. In tako kot je ogenj strast seksualnega življenja, je tudi jedro nekega osebnega odnosa. Če je med dvema ta napetost privlačnosti, ognja običajno ne zmanjka, a so tudi zato morda bolj vroči. Tako nekako potem balansiramo med vročino in hladom, željo in poželenjem.

Ali imate ob trenutnem parterju notranji mir ali vas vselej »meče« iz vaše utirjene poti? Četudi vas »iztirja«, vas to nečesa uči: če ne drugega, se vaša percepcija realnosti ob novem moškem celovito transformira. In to velja za vse erotično romantične povezave, kjer se med dvema osebama vzpostavijo izredno globoke in nezamenljive povezave. Temu rečemo »potop v nezavedno«, saj nas sama bližina, intimnost in prebojna moč občutij, ki jih imamo ob nekom, zares transformirajo. Zato je in bo ljubezen ostala muza, ki se ne bo nikdar do konca razkrila. In kot pišem v knjigi Pogovori z Erosom, ljubezen ostaja zadnja skrivnost Boga. Uživajte življenje in želje, ki vam jih naklanja. Srečno!