Dobri ste za poklice, kjer je potreben pogum in sposobnost hitrega ukrepanja

Spoštovana bralka,

vaše vprašanje lahko pomeni dvoje: da ne veste, kaj bi delali, ker ne veste, kaj vam je pri srcu ali da veste, kaj bi delali, pa ne veste, kje oziroma kako bi takšno delo našli.

Če do danes ne veste, kaj bi delali, da bi vam bilo pri srcu, si preprosto niste dali pravih možnosti, da bi o tem dovolj razmislili. Ampak nikoli ni prepozno. Svetujem vam, da se ozrete okoli sebe in opazujete, s čim se drugi poklicno ukvarjajo. To so lahko vaši znanci, prijatelji, sodelavci ali osebe iz knjig in filmov. Ni pomembno, ali se z njimi osebno poznate ali ne, važno je, da v množici njihovih poklicnih idej prepoznate, kaj bi tudi vi z veseljem počeli.

Upam, da vam bodo v pomoč tudi informacije, ki jih o tem razkriva vaša djotiš karta. Očitno je, da vam poklicna pot veliko pomeni in si tu želite uspeti. Znajdete se na različnih področjih, vendar vam je zelo pomembno, da lahko stvari delate po svoje, da ste sami svoj šef, da lahko delate, v kar verjamete. Dobri ste za poklice, kjer je potreben pogum in sposobnost hitrega ukrepanja, na primer delo v policiji, vojski, med gasilci ali reševalci. Bili bi dober, strasten motivator za ideje, v katere sami verjamete in borec za spremembe, ki bi se vam zdele potrebne. V poklicu ste človek akcije – če vam nekdo pove, kaj je treba narediti, ste vi prvi, ki boste našli najbolj logičen način, kako boste stvar najhitreje dejansko izpeljali.

Na podlagi vaše karte pa lahko rečem tudi, da je bolj verjetno, da v sebi veste, kaj vas poklicno veseli in kakšno delo bi želeli opravljati, ne veste pa, kje oziroma kako bi do njega prišli. Zelo verjetno se soočate z bojaznijo, ali bi vam nova poklicna pot sploh lahko uspela, zato svoje načrte v precejšnji meri ocenjujete v luči stroškov, ki bi vam s tem nastali. Razumljivo je, da gledate na denar, vendar boste morali nekaj tudi investirati, da se boste usposobili za delo, ki ga želite v bodoče opravljati. Naj vam ne bo škoda časa in/ali denarja, da si omogočite pogoje za delo, ki bi ga v bodoče opravljali za denar, a ne zaradi denarja.

Srečno,