Ne popustite pod pritiski okolice, ste na pravi poti

Pozdravljeni,

hvala za vaše vprašanje, ki ga zelo razumem, saj tudi sama osebno podpiram uspešne in ambiciozne mamice. Zelo pomembno je, da se počutimo dobro, da smo srečne, da smo ambiciozne, da delamo to, kar nas veseli. To, da vam okolica pravi, da ste preveč »ambiciozni«, je brez pomena. Kdo so drugi, da odločajo o tem, o vašem življenju, vaši družini in vaši sreči?

Mislim, da ste s svojim razmišljanjem na odlični poti, in se strinjam z vami, da je za otroka najbolj pomembno, da ste mu dober vzgled. Če ste srečni in veseli, je to močno sporočilo zanj.

Nikoli niste preveč, zapomnite si to. Morda so tisti, ki vam tako pravijo, ljubosumni ali pa sami niso dovolj ambiciozni in se vas bojijo, ker vi dvigate standarde. Ambicioznost ni nič napačnega. Če človek ni ambiciozen, ne posveča časa razvoju, se ne spreminja in mu je težko izstopiti iz lastne cone udobja. Takšni ljudje se zato počutijo ogroženi, ko srečajo koga, ki je ambiciozen, in naredili bi vse, da bi le ostali tam, kjer jim je udobno.

Svetujem vam torej, da ne popustite pod pritiski okolice, ker nikjer ne piše, da ima prav. Raje še naprej sledite sebi in preslišite, kar pravijo drugi.