Prijateljstvo je tek na dolge proge

Draga bralka,

hvala za vaše pismo. Vaša dilema je ena tistih, ki jih zarišejo pestrost življenja in odtenki vseh barv, ki jih lahko opazujemo. Pravite, da vas je prijateljica izdala. Vsekakor je bistvo vsakega prijateljskega odnosa iskrenost, zaupnost in odkritost. To, da vas je o resnični naravi vaše prijateljice opozorila sedanja sošolka, je tudi zanimiv podatek. Verjetno ji ni vseeno za vas? Seveda je tukaj tudi vaš fant, napisal vam je, da se morata pogovoriti. Morda vas ima iskreno rad? In želi biti zopet del vašega življenja? Seveda to lahko pomeni dvoje: napredek vajinega odnosa ali pa prostor za nekaj drugega.

Kar je moj prvi nasvet za vas, je to, da sprejmite dejstvo. Ta vaša prijateljica se po vsej verjetnosti v vašem življenju ne bo obdržala. Ne veva, koliko časa je bila z vašim fantom v stikih. Kar tako iz enega v drug trenutek se nista zapletla. Seveda se lahko zgodijo paralelna čustva med poznanimi ljudmi, a vseeno se lahko v takšnih situacijah vedemo kot slabiči ali pa dostojno sprejmemo situacijo in nasprotno stran obvestimo oz. smo kar se da korektni. Značaj se res oblikuje vse življenje, a takšna zahrbtna dejanja kažejo na osnovne značajske karakteristike. S takšnimi ljudmi se nima smisla spuščati v razpravo, saj bodo lastna dejanja zanikali ali pa vas zmanipulirali. Vsi vemo, da se to ne dela.

Dobra plat vaše bridke izkušnje je, da zdaj veste, da dotična oseba ni vaša prijateljica. Morda ji boste imeli priložnost to še povedati, pa četudi se ne srečata več, nič hudega. Verjetno je vprašanje, ali se boste na plesu še srečevali. In tu je drugi nasvet. Lahko si poiščete novo šolo ali pa počakate, kako bosta odreagirala onadva. Če pa plesno šolo radi obiskujete, ostanite. Ne glede na njiju. Gotovo se bodo relacije na novo postavile. Seveda pa se morate zavedati, da bosta oba imela še nekaj dela vsak s seboj in potem drug z drugim. Odnosi, ki se začnejo na prevari, ne morejo prinesti le sreče. Lahko se obdržijo, a imajo s seboj dolg. V tem primeru dolg do vas.

Tretji nasvet; občutke slabosti skušajte predelati z avtogenim treningom, jogo, plesom, glasbo ali meditacijo. Sprejmite jih in izdihajte. In poglejte na situacijo z dobre plati. Osebe, ki je bila neiskrena, ne boste več tolerirali v svoji bližini, saj ste zapisali, da je bila do vas tekmovalna in primerjajoča se. Če je mlada dama že sedaj lahkoživa, se kaj dosti spremenila ne bo, razen če jo usoda nauči spoštovanja. Obenem pa vam je življenje naklonilo novo osebo, ki vam je pomagala razkriti situacijo. Torej, veliko dobrih uvidov, mar ne.

Četrti nasvet; prespite situacijo in zapišite čustva. Dovolite si še nekaj časa za žalost. Potem pa glavo gor in novim zmagam in izzivom nasproti. Z novo prijateljico, zdajšnjim fantom ali z nekom, ki vas bo zopet imel rad. Vendar, ko smo odrasli, se lahko prijateljice tudi vedejo tako, kot ste opisali. Zato pa je prijateljstvo tek na dolge proge. In vsakogar imate pravico sprejeti in obenem počakati ter odkriti, iz kakšnega testa so. Kako nas bo čas oblikoval in sestavljal v pustolovščini prijateljstva, ne vemo. Zato pa je vsak odnos svojevrstna pustolovščina. Topel objem in srečno!