Hvaležnosti se lahko naučimo

Pozdravljeni,

najprej se bo potrebno vprašati: Kaj si vi želite od življenja? Kaj bi v življenju radi počeli? Kakšne so vaše vrednote? Si morda želite družino? Ali kariero? Ali oboje? Ko boste ugotovili, kaj vam pomeni največ, se boste lahko lažje osredotočili na stvari, ki vas osrečujejo. Vprašajte se, ali ste si resnično želeli delati v banki? Ali je bilo to nekaj, kar so si želeli vsi drugi okoli vas, vi pa ste preprosto sledili tej kolektivni želji?

Kar se tiče hvaležnosti pa, lahko se je naučimo. Poskusite tako, da si vsak večer vzamete nekaj minut in zapišete, za kaj ste v tistem trenutku hvaležni. Na začetku se bo to vprašanje morda zdelo enostavno, hvaležni boste verjetno za zdravje, družino, službo, a sčasoma se boste začeli zavedati tudi manjših stvari. Raziskave kažejo, da tovrstno pisanje zahval po 21 dneh postane zdrava navada, ki človeku tako preide v kri, da ponotranji takšno mišljenje, kar pomeni, da vam čez čas niti ne bo treba pisati, za kaj ste hvaležni, ampak se boste tega lažje zavedali v trenutku, ko se vam bo dogajalo nekaj lepega.

Prav bi vam prišel tudi coach, ki vas bo usmerjal na vaši poti in vam pomagal spoznati, kaj si želite od življenja ter svetoval, kako doseči tisto, kar si resnično želite. Res pa vam toplo priporočam zgornjo vajo hvaležnosti. Ne pozabite, vaja dela mojstra in obljubim, da se boste že po treh mesecih počutili veliko bolje in začeli živeti bolj hvaležno življenje.