Zaupajte partnerju svoje želje

Pozdravljeni,

hvala za poslano pismo. Znašli ste se pred pomembno odločitvijo. Mislim, da se po eni strani bojite ostati sami, hkrati pa vas straši možnost, da trenutni partner ni vreden vaše energije in truda. Če želite odgovor, kaj storiti, se boste morali soočiti s partnerjem in sami s sabo.

Najprej vam svetujem, da se pogovorite s partnerjem. Zaupajte mu svoje želje glede odnosa, povejte mu, da iščete ljubezen in oporo. Postavite mu vprašanja, kaj on pričakuje od vajine zveze in pozorno prisluhnite njegovim odgovorom in reakcijam, saj bo od tega odvisno, kaj boste storili naprej. Če vam bo dal vedeti, da njemu mimobežni odnos zadošča, ga lahko brez slabe vesti zapustite, če bo tudi sam na isti liniji kot vi, pa poskusite poglobiti zvezo.

Pomembno je, da se zavedate, da je odločitev na vas in da ne glede na to, kaj storite v tem trenutku, to še ne pomeni, da bo obveljalo za vedno. Tudi če se odločite ostati s tem moškim še nekaj mesecev in šele nato spoznate, da ni pravi za vas, ne bo konec sveta, če takrat končate odnos.

Za vami je že ena ločitev, ki je neprimerno težji korak, kot ta, ki ga želite narediti zdaj, saj so bili v igri otroci in družina, zato vam svetujem, da pogumno pristopite k zadevi in spregovorite s partnerjem o svojih občutkih in pomislekih. Dovolj ste namreč stari, da vam ni treba igrati miselnih igric. Srečno!