Čas je za odkrit pogovor

Pozdravljeni,

finance v odnosu so stvar dogovora med partnerjema, ki se lahko zelo razlikuje od para do para. Najbolje bi bilo torej, da se odkrito pogovorite s partnerjem in poskušata skupaj najti rešitev, ki bo ustrezala obema, da se bosta v odnosu dobro počutila oba.

V mislih imejte, da se je morda tudi vaš partner znašel v finančnih škripcih, morda je prej, ko sta bila samo dva, še lahko podpiral vas in sebe, zdaj, ko ste postali družina in ste trije, pa mu to predstavlja večji izziv in vas zato prosi, da tudi vi prispevate finančno.

Partnerju povejte svojo plat zgodbe, zakaj vas je njegov predlog tako presenetil in prizadel. Ker imam tudi sama majhnega otroka, razumem, da je nemogoče istočasno cel dan skrbeti zanj in hoditi v službo, a zato obstajajo varuške in vrtci. Morda se zdaj posvečate materinstvu in vam kariera ni tako pomembna, ampak ali ste se vprašali, kaj si želite, ko bo otrok starejši? Na tem mestu ne pozabite na pregovor: Za otroka ni pomembna dobra mama, ampak da je mami dobro. Pomislite torej, kaj si od odnosa, družine in v prihodnosti želite tudi vi.   

Vsekakor se boste morali soočiti z vprašanji, kot so: Ali vaš partner zasluži dovolj za življenje vaše družine? Ali potrebuje vašo pomoč in si boste morali tudi vi poiskati delo? Če si boste poiskali zaposlitev, kako se bosta dogovorila glede skrbi za otroka? Morda se bo partner strinjal, da on finančno skrbi za družino, dokler otrok ne gre v šolo, ali kaj podobnega. Skratka, vse je stvar dogovora. Ko bosta položila vse karte na mizo ter naredila načrt za prihodnost, bo zagotovo obema lažje.