Ne bojte se in ne odlašajte z obiskom psihiatra

Spoštovana gospa bralka, pregovor pravi: Kdor išče, ta najde, in tudi vi lahko najdete pomoč, ki jo iščete in potrebujete.

Zelo me je presenetilo dejstvo, da vam je osebni zdravnik odsvetoval psihiatra, češ da vam lahko zaradi zdravljenja vzamejo otroka. Še nikomur niso vzeli ničesar, še najmanj pa otroka, samo zato, ker je obiskal psihiatra. Prej se zgodi nasprotno, namreč da nezdravljena psihična motnja tako razje človeka, da res ni več sposoben skrbeti za nikogar, še sam zase ne. Sicer pa naj vam povem, da se lahko k psihiatru odpravite tudi brez napotnice, ki bi vam jo dal osebni zdravnik. Menim, da bi bilo za vas res zelo koristno, če bi čim prej poiskali ustrezno strokovno pomoč.

Predvsem bi lahko skupaj s psihiatrom najprej ugotovila, za kakšno motnjo gre, kar je izjemno pomembno za izbiro ustreznih postopkov, ki bi vam pomagali. Mogoče boste morali opraviti še kakšno dodatno preiskavo. Povsem zanesljiva ni namreč niti domneva, da gre pri vas le za motnje spomina.

Sami ugotavljate, da vam niti bioenergetik niti zdravila iz zeliščne lekarne niso pomagala. Zavedati se morate, da vas lahko dolgotrajne motnje močno izčrpajo in načnejo vaše sposobnosti za normalno delo in življenje.

Še enkrat poudarjam: nikar ne odlašajte in stopite k psihiatru, ki je verjetno najbolj usposobljen, da vam bo znal strokovno in učinkovito pomagati. Za vsakogar je mogoče najti primerno možnost.