V življenju nikoli nimamo popolne gotovosti

Popolnoma razumem vašo željo po ljubečem partnerju in otrocih. Pravilno razmišljate in si odgovorno iščete partnerja. Niste ena od tistih deklet, ki se kar na hitro odločijo, ko jim minevanje časa diha za ovratnik. Boleča izkušnja z bivšim partnerjem je pustila v vaši duši močan pečat. Morda je prav to dejstvo največja ovira na poti iskanja novega. Če se z vsakim znancem, ki bi morda lahko postal vaš partner, vidite le trikrat, je to premalo. Res je, da vas vedenje in odzivi že na prvem srečanju lahko odvrnejo od te osebe in je ne želite nikoli več srečati. Kadar pa vam ni neprijetna, bi bilo dobro, da si za spoznavanje vzamete več časa. Mislim, da je v vas strah, ki je posledica slabe izkušnje, in zato tako hitro označite kandidata kot neustreznega. Bojite se vsakega tveganja v odnosu.

Žal v življenju nikoli nimamo popolne gotovosti. Vedno kaj tvegamo, pa če nam je prav ali ne, tako je tudi v odnosih. V vas še vedno gnezdi strah, niste ga še presegli in posledica je, da si ne dovolite zdravega tveganja, ki je potrebno pri vseh življenjskih odločitvah. Moškega, ki vam je simpatičen, boste bolje spoznali le, če se bosta dlje družila. Pomembno je, da ga spoznavate v različnih življenjskih okoliščinah. Nekaterim ženskam preveč pomenijo lepe besede in se ne zavedajo, da so predvsem odzivi in dejanja tisto, kar v odnosu šteje. Le med druženjem lahko vsaj delno prepoznate njegova načela, vrednote, čustvene odzive in vse tisto, kar je pomembno za zadovoljstvo v skupnem življenju in v družini. Strah vas hromi in pobegnete.

Upam, da so vaša pričakovanja do morebitnega partnerja stvarna in ne iščete princa iz sanj, ker taki živijo le v pravljicah. Vsi smo samo ljudje z dobrimi in malo manj dobrimi lastnostmi. Pomembno je, da se tega zavedamo vsak dan. Vaša močna želja in potreba po ljubezni in družini bosta premagali strah na poti do cilja. To je tisto, v kar morate verjeti. Prav gotovo živi kje fant, ki si v življenju želi prav to, kar si želite vi. Potrudite se in našli ga boste.