Kot poroča časnik The Independent, je vse zapisano v genih, so ugotovili na univerzah v bangladeški Daki in britanskem Bathu, kjer so k sodelovanju v zanimivi študiji povabili številne pare. Tisti v Bangladešu so se poljubljali med štirimi zidovi, saj jim tradicija prepoveduje izmenjevanje nežnosti v javnosti, Britanci pa brez zadržkov na ulicah in v javnih prostorih.

In kaj so ugotovili? Več kot dve tretjini sodelujočih, tako v Bangladešu kot na Otoku, se je med poljubljanjem nagnilo v desno, mimogrede, pobude za poljube kar petnajstkrat pogosteje dajo moški, tako tudi praviloma odločajo, v katero stran naj se prejemnica nagne. Desničarji običajno izbirajo desno stran, levičarji pa levo, a roka, s katero pišemo, ne odloča nujno, v katero stran se bomo nagnili med poljubom – 90 odstotkov svetovne populacije namreč piše z desno roko, pa se vsi med poljubom ne nagibajo v desno!Avtorji študije so zadovoljni, saj so tako prvič lahko potrdili, da se vzorci poljubljanja med vzhodnimi in zahodnimi kulturami ne razlikujejo bistveno, potrdili pa so splošno človeško nagnjenost k desni strani – ne nazadnje tudi otrok v materinem trebuhu svojo glavico zadnje tedne najraje obrača v desno.

Kakor koli že, v levo ali desno, poljubi osrečujejo, zatorej jih ne zavračajte – in tudi če vas oboževana oseba v prvo razočara, je nikar ne odpišite za vedno. V drugo se vam ne bo izneverila! Spodaj si poglejte nekaj simpatičnih posnetkov z druge strani luže, kjer je javno poljubljanje, kakopak, nadvse dobrodošlo, na športnih dogodkih pa še posebno.