Zanimivo je, da se število moških z erektilno motnjo povečuje, in to kljub poplavi nasvetov za izboljšanje spolnega življenja. Stereotipi in predsodki so pač še vedno močan dejavnik, a morda je poletje čas, ko si lahko moški tudi sami pomagajo do kakovostnejšega spolnega življenja.

Poletje je običajno čas, ko smo izjemno telesno aktivni, kar je odlično za srce in ožilje – in posledično tudi za spolnost. Že pol ure vadbe na dan (in poleti je te zanesljivo več) lahko dela čudeže, pa ne le za splošno zdravje, temveč tudi za spolno slo. Kar je dobro za srce, je dobro za libido!Poletje je tudi čas težko pričakovanih oddihov, zato bo tudi stresa manj, kar bo pravo olajšanje tudi za spolno slo. Stres namreč povečuje srčni utrip in dviguje krvni pritisk, oboje pa slabo vpliva na poželenje. Vpliva tudi na krepitev slabih razvad, kot sta kajenje in uživanje alkohola, ki bi se jih morali otresti. In čeprav malo rdečega vina ne škodi, ima preveč alkohola lahko ravno nasprotni učinek.

Le kdaj se boste razvajali na soncu, če ne zdaj! Seveda, ob varnih urah in ustrezno zaščiteni, toda poletje resnično krepi spolni motor. Sončna svetloba pospeši proizvodnjo melatonina, hormona, ki nam pomaga spati, spočiti pa smo seveda voljnejši za posteljno akcijo!. Pa še tole, gospodje, če težave z erekcijo vztrajajo in nobeden od ukrepov niti najmanj ne pomaga, obiščite zdravnika, saj vam to lahko reši ne le spolno življenje, temveč tudi zdravje: erektilna disfunkcija lahko namreč nakazuje srčno-žilna obolenja ali metabolični sindrom.