Če ste na tem področju morda neizkušeni, vam ponujamo ožji izbor tistih izdelkov, ki veljajo za najbolj priljubljene in najzanesljivejše, njihovo kakovost in učinkovitost pa je potrdila tudi obsežna spletna anketa, ki jo je objavil Your Tango. Pa si poglejmo, kaj je v spalnici nepogrešljivo.

Sistem za vezanje. S partnerjem si privoščita divjo pustolovščino in preizkusita vzajemno zaupanje. Dame, bi dovolile, da vas vaš najdražji zveže in pripelje do vrhunca? Ali pa, gospodje, bi se pustili zvezati in prepustiti domišljiji ter svoji izbranki? Za tiste, ki si upajo največ in si želijo izmenjevanja moči ter nadzora v postelji. In so za to tudi nagrajeni z najboljšimi vrhunci, zagotavljajo poznavalci. Čarobna palica. Ne, s to ne boste preprosto zamahnili in pričarali orgazma, tega bo spodbudila izjemna masaža mednožja. Do nepozabnih občutij si lahko dama pomaga sama, palica pa je seveda najbolj dobrodošla v predigri, s katero moški žensko pošteno ogreje za poznejšo akcijo. Z različnimi stopnjami vibracije lahko vsaka izbere svoj užitek po meri, glavica pa lahko z upogibanjem osrečuje in stimulira prav tam, kjer si dama želi. Mnogo bolje od vibratorja, ki pogosto ni dovolj prilagodljiv. Stimulator klitorisa. Zelo preprosto, pripomoček, ki se osredotoči na bistvo: z ravno pravšnjimi vibracijami napravica draži ščegetavček, kar žensko pripelje do čudovitega vrhunca. Nekateri aparati so izdelani za prostoročno uporabo, kar pomeni, da lahko dame s prostimi rokami obdelujejo partnerja, medtem ko jih stimulator nagrajuje. In seveda, s to napravico nikoli ni dolgčas, ženske jo seveda lahko uporabijo tudi takrat, ko so same, denimo, med prebiranjem erotične knjige. Zajček. Najbolj priljubljena igračka na svetu, čeprav so jo mnogi spoznali šele med priljubljeno serijo Seks v mestu. Zajček, ki z uhlji draži ščegetavček, s prodorno glavo pa odločno penetrira, zagotavlja najitenzivnejše orgazme zanjo, skratka, spolni pripomoček, ki bi ga morala imeti vsaka ženska. Analni masažni čep. Zanjo in zanj, za pare, ki se ne bojijo drznega raziskovanja drugih sfer spolnosti. Ne nazadnje, strokovnjaki ocenjujejo, da so analni orgazmi zaradi številnih živčnih končičev v globini zadnjika za kar nekaj sekund daljši, pri moških pa vzburljivo stimulirajo prostato. In še, številne ženske celo poročajo, da poznajo zgolj analni vrhunec. Malce lubrikanta in potrpljenja pa bo užitek nepozaben, zagotavljajo izkušeni, ki pripomoček priporočajo predvsem tistim, ki si želijo novosti in povsem novih dimenzij v partnerstvu. Skratka, ponudba je pisana in pestra, le pogum je treba zbrati, izbrati in poskusiti. Dandanes lahko izbiramo med različnimi materiali, denimo, neki ameriški ponudnik prisega na čisti kristal, ki ponuja povsem pristno izkušnjo brez nespornih materialov, kemikalij, barvil in drugih morebiti tveganih dodatkov. Kristalne igračke menda celo odpravljajo stres, spodbujajo pozitivna čustva in nam pomagajo do nepozabnih vrhuncev ter obenem skrbijo za naše zdravje. Lahko pa se odločite tudi za leseno vzburjenje, denimo, Mariborčanka Iris Trstenjak izdeluje privlačne dilde iz lesa. 


Foto: Uroš Hočevar

Kaj pa o uporabi spolnih pripomočkov meni stroka, smo povprašali dr. Veroniko Podgoršek, zakonsko in družinsko terapevtko:

"Kot je značilno za človeško naravo, si vedno želimo več, tako se dogaja tudi v spolnosti. Težava pri spolnih igračkah je ta, da se jih partnerja lahko navadita do  te mere, da ne zmoreta več dosegati vrhunca brez njih oziroma orgazem ni tako zelo močan kot ob uporabi pripomočka. Spolnost med partnerjema mora biti čustvena, sestavljati jo morajo besede, dotiki, položaji, ne pa neki predmeti. Morda bi jih lahko zrela partnerja uporabila kdaj kot popestritev, za zabavo, a kot vemo, je lahko vsak eksperiment nevaren! Mogoče bi jih lahko uporabili kot dodatno spodbudo, če ima eden od partnerjev težave z doseganjem vrhunca oziroma potrebuje stimulacijo - pa še takrat je bolje iskati vzroke in rešitve znotraj  samega odnosa ter se osredotočiti na telo in um. Sicer pa, če bi, denimo, ženska samo z igračko dosegala želene orgazme, bi pri moškem to slej ko prej zbudilo nezadovoljstvo in ljubosumje, torej bi v odnosu spet počilo in bi se partnerja znašla na začetku."