Uspeh in dobra organizacija nista vedno samoumevna, izkušeni povedo, da si je marsikaj treba zapisati in se držati začrtanih ciljev. Le kako nekaterim uspe v enem dnevu uresničiti vse načrte? Preberite si nekaj nasvetov v spodnjih vrsticah.

Začrtajte si konkretne cilje. Na začetku tedna si izdelajte seznam vseh opravil, ki jih želite odkljukati v prihodnjih dneh. Na vrhu naj bodo najpomembnejša, proti dnu pa tista, ki bi jih ob morebitnih zapletih lahko preložili. In še, držite se pravila 70 odstotkov – le toliko časa si namreč zapolnite, preostanek pa prepustite naključnim in morda nujnim primerom.Določite si datume. Pogosto je treba pač samemu sebi zastavljati meje, denimo, datumske roke, ki nas bodo opominjali, da nima smisla zavlačevati, in nam obenem ponujali možnost pravočasne organizacije. Saj veste, ko zmanjkuje časa, začne svoje terjati še stres, kar nikakor ni dobro za zdravje. Če ocenjujete, da se datum nezadržno približuje in da vam verjetno ne bo uspelo dela opraviti v roku, si tega prestavite – seveda, v razumskih in sprejemljivih okvirjih.

Opredelite si prioritete. Potem ko se navadite na zgornje sezname prednostnih nalog, bo pisanje kmalu odveč: sami boste že vnaprej ocenili, kaj je najpomembneje in kaj je treba postoriti najprej, šele potem se boste posvetili malenkostim, ki pa so pogosto prave kradljivke časa in pozornosti.Nagradite se. Ne pozabite na najpomembnejše: nagradite se. Privoščite si vsaj kakšno urico prostega časa za dobro kosilo ali vsak kavo s prijateljem. Takšen predah vam omogoči nov zagon za preostanek dneva in obveznosti.