Odlika vrhunskega športnika je zanesljivo vztrajnost. A vendarle zagotovo ni vedno tako samoumevna: od kod črpate energijo in navdih za nove in vedno naporne podvige, sploh takrat, ko ne gre vse po načrtih?

Tudi ko se ti kaj zalomi, se ti ponesreči rezultat ali si poškodovan, je pomembno, da še naprej vztrajaš in verjameš vase. To je zelo pomembno. Pravijo, da če padeš in se pobereš, je to velik dosežek. Tudi sama sem doživela že veliko razočaranj - hude poškodbe, prekinitve sezone, pa spet vrnitev, bolečine, neuspehi ... Ampak da se še vedno poženeš s starta - to je prava vztrajnost! 

So vam to starši privzgojili ali vas je tega naučil šport? Ima človek to preprosto v sebi?

Zagotovo kombinacija obojega. Doma so me dobro in lepo vzgojili, name so prenesli zelo lepe vrednote, delavnost, marljivost in zagotovo tudi vztrajnost, sicer ne bi vztrajala tako dolgo kljub vsem težavam, ki sem jih doživela.

Videti je, da je vztrajnost vrlina, ki je predvsem mladim danes primanjkuje. 

Zagotovo so mladi zrcalo sodobne družbe. Zelo vesela sem, da sem odraščala v času, ko ni bilo še toliko tehnologije. Nismo imeli pametnih telefonov, računalnik je bil en za vse, veliko smo se igrali zunaj, nenehno smo se zabavali na prostem, smučanje je bila za nas zabava, veliko smo se kepali, lovili in noreli po smučiščih. Po tekmi nas je vedno čakal kakšen sladoled ali krof ... To je bila tudi ena prijetna motivacija! Nenehno smo se igrali, danes pa je vse skupaj preveč resno usmerjeno. Otroci premladi preveč trenirajo in tekmujejo, mislim, da bi v otroštvu šport moral biti predvsem igra. Mogoče smo jo mi tako zelo dobro odnesli, vztrajali smo skozi zabavo. Nekateri pa so že od malega pod budnim očesom in nimajo nobene svobode, potem pa je vsega kar naenkrat preveč in so siti vsega.

Kje iščete podporo, energijo, ko ste tako daleč od doma? Imate morda kakšno razvado, s katero se radi pocartate?

Zelo rada poslušam glasbo. Tudi v kombiju, ker pač zelo veliko potujemo, mi je zelo pomembno, da je dobra glasba. Tako ti čas hitreje mine. Imam rada križanke, filme, kakšno dobro serijo, rada berem ... 


Vas zanima zgodba še katerega izmed zimskih športnikov, ki branijo slovensko zastavo na olimpijskih igrah v Pyeongchangu 2018? Spremljajte serijo člankov o Slovenski olimpijski vztrajnosti.

Preberite si zgodbo o 
slovenskih skakalcih, zgodbe slovenskih alpskih smučarjev Boštjana KlinetaKlemna Kosija, Ane Bucik in Tine Robnik ter mlade skakalke Špele Rogelj.