Poljska, že tako in tako država z najhujšo zakonodajo glede splava, je nedavno šla še korak dlje. Poljsko ustavno sodišče je namreč odločilo, da hujša okvara zarodka ne more biti več razlog za umetno prekinitev nosečnosti. V državi so zaradi tega izbruhnili številni množični protesti, ki so začasno sicer uspeli ustaviti uveljavitev strožje zakonodaje, a razprava o njej v poljskem parlamentu trenutno še poteka. 

Številni politiki, ki so bili še nedavno previdni, vse pogosteje govorijo o tem, da je splav treba legalizirati. Splav so recimo uspešno legalizirali celo na Irskem, torej je mogoče.

Lani so na Poljskem izvedli manj kot 2000 splavov, razlog za 98 odstotkov teh posegov je bil prav huda okvara zarodk...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONA!