Čeprav bo na poroki mnogo manj svatov, kot je običajno za kraljevske ohceti, ni dvoma, da bo dogodek nadvse odmeven. To bo namreč prva istospolna poroka na britanskem dvoru, zaljubljenca pa bosta usodni da dahnila na Ivarjevi podeželski posesti v Devonu. 


Ženin in ženin: Ivar in James


Lord Ivar, praprapravnuk kraljice Viktorije, je svojo usmerjenost razkril leta 2016, nekaj let po ločitvi od žene Penny, s katero ima tri otroke. Poroke z izbrancem sicer ni načrtoval, saj ne potrebuje nobene uradne potrditve ljubezni, a si želi pomemben korak narediti za Jamesa. In družbo, ki še vedno potrebuje opomnike, da je ljubezen pač brezmejna. 


Ivarja bo do oltarja pospremila nekdanja žena.


In kaj na to porečejo domači? Verjetno je največ poguma in odprtega duha pokazal prav Ivarjeva bivša žena Penny, ki bo svojega nekdanjega moža celo pospremila do oltarja, kar veselo podpirajo tudi njune tri hčerke, 22-letna Ella, 20-letna Alix in 15-letna Luli. Penny je navdušena nad Jamesom, s katerim da se dobro razume, opazila je tudi, da odlično vpliva na njenega nekdanjega moža, ki je končno povsem sproščen in iskreno srečen. 


Penny in Ivarju so se v zakonu rodila tri deklice.


Kronanih glav na poroki ne gre pričakovati, saj sta zaljubljenca datum naznanila v zadnjem hipu, kraljevi pa svoje dogodke načrtujejo več mesecev vnaprej. Čestitke z dvora ob zaroki pa menda že kapljajo. Znanih je tudi nekaj podrobnosti o svatbi: mladoporočenca ne bosta zaplesala, pa tudi torte ne bosta rezala. Temveč hlebec sira.