Te dni je Macerl močno oblegan. Kako tudi ne, ko pa se, kar se medijske prepoznavnosti tiče, končno pobirajo sadovi razumevanja, da je naš življenjski prostor izjemno občutljiv in nikakor ne sme biti zgolj orodje kapitala. Medtem ko je prejemal Goldmanovo nagrado v ZDA, pa je postalo jasno, da boj še zdaleč ni končan. In da prav nobena bitka ni dobljena za vedno. Kaj šele, da bi Lafargeu podobne organizacije premišljevale o tem, kaj za okolje pomenijo katastrofe, ki so jih omogočili podkupljivi »uradniki«.
Odziva, ki ga je prejel ob prejemu nagrade, ni pričakoval. Še posebno ga je presenetila kopica klicev in elektronske pošte posameznikov, ki so se k njemu obrnili po nasvet. »Pokazal se je pravi obseg okoljskega problema v Sloveniji,« nam pove, »ta s prstom kaže na izredno slabo opravljeno delo zaščite okolja tako sedanje ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONA!