Spoznala sta se leta 1964, bila je ljubezen na prvi pogled, se spominja Carl, ki se je že prvi dan odločil, da bo brhko, 18-letno lepotico vzel za ženo. Spoznala sta se na ulici Nashvilla, na njen prvi dan v mestu, kjer je zacvetela njena glasbena kariera. On se je ravno vozil v svojem belem poltovornjaku, pogled pa se mu je ustavil na privlačni svetlolaski. »Čudovita je,« je takrat pomislil in sklenil, da bo dekle tudi spoznal in osvojil.

Dve leti sta si izkazovala naklonjenost, a bolj ko ne na skrivaj, kajti Dollyjini producenti niso bili navdušeni nad zamislijo, da se bo njihova vzhajajoča zvezda countryja poročila in morda kariero potisnila na stranski tir. Zato sta zaljubljenca nekaj časa celo razmišljala, da bi poroko zatajila, a sta se nazadnje le opogumila in vsem naznanila, da dahnila usodni da. Na sicer zelo skromnem obredu, ki se ga je udeležila le njena mati, zato pa sta pol stoletja pozneje obnovila zaobljube pred širšim krogom družine in prijateljev. »Teh petdeset let ne bi zamenjal za nič na svetu,« zasanjano pove Carl, uspešni gradbenik, ki prisega na zasebnost in zmenke v odmaknjenih restavracijah, kjer slavni ženi pustijo jesti in piti v miru, paparaci pa ju tam ne izsledijo. Najraje pa je doma, kar Dolly tudi ceni, zato Carla ne vlači po rdečih preprogah in bleščečih prireditvah, temveč se tja samozavestno odpravi kar sama. »Pomembno je to, da me sprejema takšno, kakršna sem. Jaz rada hodim naokrog, poziram, klepetam in sklepam nove posle, on pa je raje doma. Zato jaz spoštujem njegove želje in občutke, on pa moje. To je izjemno pomembno v dolgem zakonu. Da se upoštevata in si znata prisluhniti ter znata biti tudi neodvisna drug od drugega,« modro pove Dolly, ki je glasbeno zgodovino zapečatila z uspešnicami, kot so From 9 to 5, Jolene in Coat of Many Colors. »Pravijo, da se nasprotja privlačijo, in za naju to zanesljivo velja. Veliko časa preživiva ločeno, a ko sva skupaj, se imava skrajno lepo.«

Ker si nista želela, da bi jima otroke vzgajale varuške, zahtevni karieri pa se ni bil pripravljen odpovedati nobeden od njiju, se nista odločila za družino, a sta zelo ljubeča in pozorna do Dollyjinih številnih nečakov in nečakinj (pevka se je rodila v družino dvanajstih otrok) ter otrok prijateljev in znancev, tako je zvezdnica tudi botra Miley Cyrus. Dolly ni le glasbena ustvarjalka, v svoji dolgoletni karieri se je uspešno preizkusila tudi kot igralka in poslovna ženska: njen tematski in zabaviščni park Dollywood, restavracije in produkcijska hiša ji prinašajo bajni dobiček, nazadnje pa je spisala glasbo za film Bunkica, ki je že požel veliko uspeha in dobre kritike. Napovedala je tudi drugi del kultne komedije Od devetih do petih, veliko časa in prihodkov pa nameni dobrodelnosti.