Spolnost se je v zadnjih letih, tako kaže, osvobodila vseh okovov, le štirje odstotki žensk še menijo, da je oralni seks pregrešen in moralno sporen, z njimi pa se strinja skorajda zanemarljivega 0,1 odstotka moških. V oralnem seksu dandanes torej uživata ona in on, statistika pa kaže, da večkrat ona z usti zadovolji njega. 

Pa si poglejmo še nekaj zanimivih številk, ki jih je pred časom ponudila ameriška raziskava. Okoli osemdeset odstotkov moških bi si pogosteje želelo takšne zadovoljitve – in ženske bi jim tudi ustregle, če bi jim oni enakovredno vračali užitke! Moški največkrat ugovarjajo, da jih pri partnerici preprosto odbija – poraščenost mednožja. Slabih 68 odstotkov jih sicer uživa med oralnim zadovoljevanjem partnerice, mnogi med njimi namreč opevajo okus in vonj, ki da jih neizmerno vzburjata. Okoli 40 odstotkov jih z veseljem tako osreči izbranko in jo tudi popelje do vrhunca, 9 odstotkom pa je oralni seks le predigra. Vsekakor uživajo, če je tudi partnerica pripravljena oralno zadovoljiti njih, a menijo, da ženske to počnejo preredko. Okoli 20 odstotkov se jih dodatno vzburi, če partnerico pri tem opazujejo, kakšnim 10 odstotkom je to sploh najboljša oblika spolnega odnosa. Okoli 30 odstotkov si jih zelo želi, da bi lahko partnerici ejakulirali v usta in da bi ona vsebino pogoltnila.In kaj so povedale one? Kar 60 odstotkov jih trdi, da uživajo, ko oralno zadovoljujejo partnerja, po večini jih to nadvse vzburja. Okoli 17 odstotkov jih trdi, da to počnejo le zavoljo partnerjevega zadovoljstva, morda bi bolj uživale, če bi izbranec ustrezneje skrbel za higieno! Sicer je pri oralnem seksu kar veliko žensk negotovih: mnoge skrbi, da niso uspešne pri svojem delu, številne sploh ne znajo oceniti, ali partner resnično uživa ali ne. Vsekakor pa uživajo, ko se partner tako posveča njim: kar 35 odstotkov jih obožuje oralno zadovoljitev kot predigro, dodatnim 35 odstotkom pa je oralni seks vse, kar potrebujejo. A le če so sveže oprhane, kajti higiena je prvi pogoj za takšen spolni odnos pri kar četrtini vseh vprašanih! 

Za kakšnih sedem odstotkov žensk je to edina pot do vrhunca, sploh če je partner že dosegel orgazem, kakšni trije odstotki pa obžalujejo, da se jim partner tam spodaj nikoli ne posveča.