Ostal je samo še spomin na čase, ko nam ni bilo nikoli dovolj bližine drugega, ko smo si želeli dotika, poljuba, ko smo se v postelji smejali in v njej preživljali najlepše trenutke. Sčasoma se je vsakodnevna rutina zasidrala v našem življenju in namesto vročega seksa imamo utečen sobotni ali nedeljski obred, med tednom smo (ali eden od obeh) preutrujeni za posteljno telovadbo. Čar novega je izginil, čustva so se umirila in hormoni so nehali delati s polno paro.

Nič slabega, nismo nesrečni, rožnata omama se je spremenila v prijetno vsakdanjo zaupnost in stabilnost, ljubezen dobiva znake lepega prijateljstva, kaj torej manjka? Dopust in sprememba! Mogoče tudi divji seks? Če sami ne poskrbimo zanj (in tu mislim zlasti na ženski del), bo mogoče na dopustu seksa res več, ne bo pa vroči seks! Skrbno preberite nekaj nasvetov in upoštevajte vse ali samo tiste, ki so vam všeč. Predvsem pozabite na domač sobotni obred in na položaj dobrega starega misijonarja. Tudi drugače gre.

1. Napišite scenarij 


Ura je 23.00, sobota je, oba sta čista in pripravljena v postelji, igra se začne. Večno enaka? Izmislite si kaj boljšega in postanite sam svoj režiser. Spomnite se priložnosti, ki so vama nekoč tako ugajale, malo skrivnostne mogoče, malo manj udobne. Avto? Balkon, seks pod prho? Že načrtovanje vam vzbudi željo, energija raste, vse drugo pride samo od sebe.

!prekinitev!

2. Kultivirajte svoj erotični ego 

Nekaj močnih sunkov, glasnih stokov in zadovoljen se zvali na posteljo. In ona, kako prijazno, se smehlja, ker mu je pomagala do popolne zadovoljitve. Sama ni bila povsem zadovoljena, toda tega je že vajena. Ljubezen in egoizem ne gresta skupaj, pravijo. Bla bla bla! V postelji je nesebičnost prava bedarija. Katera pa bi bila rada s 40 leti zagrenjena ženska srednjih let, ki svojemu možu vedno ponudi najboljši kos mesa? Ni dvoma, da odrekanje stara obraz in greni dušo. Pomislite na svoje želje in jih vsaj med dopustom uresničite. Priredite svojemu dragemu solo predstavo in bodite prepričani, da bo uspeh ogromen. Nič ne podžiga moškega bolj kot opazovanje orgazma – vašega nezaigranega vrhunca. In potem mu razložite, kaj naj dela, kje naj se vas dotika (tega sam ne more vedeti), delite z njim svoje erotične fantazije in pustite, da se njegova roka neovirano sprehaja po vašem telesu.

!prekinitev!

3. Telovadne vaje in plastični pripomočki


Če ste prepričani, da boste izboljšali rutinski seks z umetnimi telovadnimi vajami in plastičnimi pripomočki, ste na napačni poti. Pozabite na položaje, ki jih priporočajo, in na užitke, ki naj bi jih prinesle seksualne igračke. To je stresno in zavirajoče. Delajte samo to, kar vam je v veselje in užitek. Nikar ne posnemajte vsega, kar vam priporočajo, tudi v seksu so moderne oziroma modne vedno nove stvari, ki pa niso za vsakega najboljše. Ostanite svoji, pristni, zaljubljeni, pokažite to in raje izboljšujte svoje navade. Pozabite na neerotično hektiko od včeraj in jo nadomestite s toplino in strastjo, ki tli v vas.

!prekinitev!

4. Položaj svobode in taktiziranja 


Ste prepričani, da vas lahko osreči samo klasični položaj? Verjemite, da ne. Izberite takšnega, ki vam omogoča več svobode in taktiziranja. Tudi seks ikona Kim Cattrall iz nadaljevanje Seks v mestu priporoča zgornji položaj, kajti: »Če je ženska zgoraj, ima nadzor nad hitrostjo in intenzivnostjo.« Bodite inovativni in preizkušajte vse, kar vam ugaja in česar še ne poznate. Verjemite, da vas dragi ne bo imel za malo zmešano; na začetku bo mogoče malce začuden, potem pa bo navdušeno sodeloval.

!prekinitev!

5. Nič ni prepovedano

Ni prepovedanega, ni pokvarjenega, kar je obema v veselje, je dovoljeno. Tudi odklonitev. Verjemite, odtujitev, odklonitev stopnjujeta poželenje. Mirno dovolite nežnosti, božanje in ljubkovanje, potem pa stop! Če ne boste vedno ustregli njegovim željam, se bo poželenje po vas stopnjevalo. Nič hudega, če bo naredil žalosten obraz, bo pa jutri lepše. Imate pravico do »glavobola«.

!prekinitev!

6. Poslušajte telo!

Telo ni avtomatizem, ni vedno pripravljeno na seks. Če ne hlinite glavobola in vam res ni do seksa, odkrito povejte. Vsak ima pravico do odklonitve, to je celo ustavna pravica vsakega človeka in popolnoma pravilno. Dopamini in endorfini ne nastajajo na ukaz in ne plešejo svojega divjega plesa samo po željah. Prav tako pa recite odločno »da«, če ste za stvar. Ne cincajte in ne delajte se lepih. Zavrzite tradicionalno shemo: moški je aktiven, ženska pasivno trpi ali uživa. Ženske, ki priznavajo svoje potrebe, razlaga terapevtka Jenny Hare, so živahne, močne in domiselne. In prav te lastnosti so potrebne za vroči seks. Če vam je soba premajhna in sosed preglasen, veste, kam se lahko zatečeta. Avto je parkiran pred hotelom, noči so tople in prha prekrije sosedov hrup.

!prekinitev!

7. Pamet na pašo!

Stres najbolje odpravi kitajska masaža erotičnih con, ki jo partnerja hkrati izvajata drug drugemu. Začnite z nežnim pritiskom nad dimljami in odpravite stres, nadaljujte z gnetenjem ščitnice, ki izloča hormone, in se posvetite vsakemu delu telesa z vso nežnostjo, ki jo premorete. Najpomembneje pa je: ne mislite, izklopite pamet, samo uživajte.

!prekinitev!

8. Delo naj ostane doma!

Še nekaj praktičnih nasvetov, ki niso povezani s seksom, a bodo vplivali na vašo sproščenost in posledično bolj zadovoljujočo posteljno akcijo. Nikoli ne jemljite na počitnice dela iz pisarne. Nekaj tednov pred začetkom dopusta ne sprejemajte novih delovnih nalog, nekaj dni pred odhodom pa le počistite mizo in se duševno pripravite na odhod. Teden prej preglejte kovčke in potovalne torbe in se izognite slabi volji na dan odhoda. Prav tako preglejte garderobo. Nikdar ne potujte popoldne ali zvečer po službi, da bi izkoristili res ves prosti čas. Dopoldne služba, popoldne pakiranje, pospravljanje in še zadnje preverjanje, to je preveč. Odpotovali boste polni adrenalina in zapravili nekaj lepih dni, da se ga znebite. Natančno se pozanimajte o kraju, hotelu in hotelski sobi in se izognite razočaranju, ker bo gledala na umazano dvorišče namesto na morje. Noč pred dopustom prespite in ne razmišljajte, ali ste doma in v službi pustili »čisto mizo«. Po obilnem zajtrku se odpeljite dobre volje, spočiti in nasmejani dogodivščinam naproti!