Kozja skuta

Paradižnikova juha s kozjo albuminsko skuto in baziliko

Tokrat lahko paradižnikovo juho pripravite malo drugače, dodajte ji kozjo albuminsko skuto.

Sestavine Za 4 osebe

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 veliko čebulo
  • 4 stroke česna
  • sol, poper
  • 1,5 kg paradižnika ali 1 kg paradižnika iz konzerve
  • 1/2 čajne žličke suhega timijana
  • 4 dcl jušne osnove ali vode (po potrebi tudi več)
  • 2 zvrhani žlici nasekljane bazilike in dodatno za serviranje
  • 250 g sveže albuminske skute

Priprava

  1. 1Nasekljamo čebulo in česen.
  2. 2Paradižnike olupimo in odstranimo semena.
  3. 3V veliki kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in pražimo do mehkega.
  4. 4Dodamo česen, solimo, popramo in pražimo, da zadiši.
  5. 5Dodamo narezane paradižnike in timijan.
  6. 6Kuhamo na zmerni temperaturi približno pet minut.
  7. 7Stalno mešamo.
  8. 8Dodamo jušno osnovo (ali vodo) in baziliko.
  9. 9Dosolimo in popramo.
  10. 10Kuhamo v pokriti posodi približno 25 minut.
  11. 11Gladko zmešamo s paličnim mešalnikom.
  12. 12Postrežemo z žlico albuminske skute, ki jo položimo v kosu na sredino krožnika (odrežemo z žlicami).
  13. 13Potresemo s svežo baziliko.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE