Ljubljanica se že razliva po Barju, poplave so marsikje povzročile popolne zapore cest, denimo Arja vas-Velenje, Moravče-Izlake , na glavni cesti Ljubljana-Litija je na več odsekih zaradi vode na vozišču oviran promet, poroča prometnoinformacijski center, na Primorskem pa jo je voznikom ponekod zagodla gosta megla. 

Gasilci so črpali poplavljene kleti in čistili jaške v Ljubljani in okolici, v Zasavju ter delu Štajerske na območju Moravč in Braslovč. Med drugim so morali nameščati protipoplavne vreče, da voda ne bi zalila objektov in povzročila škode. Na Zaloški cesti v Ljubljani je meteorna voda zalila podvoz pod železniško progo, zato so delavci cestnega podjetja poskrbeli za zaporo prometa, dežurni delavci komunalnega podjetja pa za čiščenje zamašenih vodnih prepustov. Odstranjevali so tudi drevesa, ki so se v neurjih podrla na ceste, v Velenju je strela udarila v stanovanjsko hišo, na Vranskem sta se sprožila dva plazova.In po napovedih Agencije za okolje RS težavam še ni videti konca. Reke bodo še naprej naraščale po vseh v državi, najhuje bo v osrednji in jugovzhodni Sloveniji. Kot ocenjujejo hidrologi, se bo Krka s pritoki v srednjem in spodnjem toku razlivala na območjih pogostejših poplave, kraška polja na Notranjskem in Dolenjskem pa se bodo ojezerila. Dež bo v nedeljo čez dan sicer nekoliko pojenjal, a se bo v ponedeljek okrepil in ponehal šele v noči na sredo, največ dežja bo padlo v jugovzhodnem delu Slovenije pa tudi na zahodu in jugozahodu ter v Kamniško-Savinjskih Alpah. 

Še mnogo huje pa je pri naši južni sosedi, kjer beležijo rekorde. Hrvaški vremenoslovci so za Istro, Kvarner in Gorski kotar zaradi močnega deževja in nalivov izdali rdeče opozorilo. V mestu Rab so po neuradnih informacijah zabeležili novo največjo količino padavin, kar 384,7 litrov na kvadratni meter, marsikje po državi pa je prav tako oviran promet.