Dr. Jorge Bucay že leta potuje po svetu in pripoveduje o svojih knjigah, razmišljanjih, psihologiji in človekovem vedenju. Svoja predavanja in predstavitve vedno obogati s svežnjem zgodb, ki jih že vse življenje zbira iz najrazličnejših kultur. Tudi ob tokratnem obisku v Ljubljani pa bo s seboj prinesel deset zgodb, ki so, kot pravi, pomembno vplivale nanj in mu pomagale, da se je oblikoval kot človek.

Svoje zgodbe bo s slovenskimi bralci delil na dveh predavanjih v Cankarjevem domu Ljubljana, priloga Ona pa petim bralka in bralcem podarja vstopnice za prvo izmed njih, ki se bo odvilo 11. septembra, ob 19. uri v Linhartovi dvorani. Predavanje bo potekalo v angleškem in španskem jeziku, za prevod v slovenščino pa bo poskrbljeno.

V nagradni igri lahko sodelujete tukaj, enega srečneža pa čaka še dodatno presenečenje. Omogočili mu bomo namreč ekskluzivno druženje z avtorjem, ki bo dan kasneje, ob 18. uri v Ljubljani. Poskrbeli smo tudi za tolažilne nagrade, šestim naključnim izžrebancem, ki do vstopnice ne bodo prišli, bomo podarili eno od najnovejših knjig Jorga Bucaya. 

Kdo je dr. Jorge Bucay?

Jorge Bucay se je rodil leta 1949 v Buenos Airesu, kjer je diplomiral iz medicine in se specializiral za področje psihičnih bolezni. Delal je kot psihoterapevt, sedaj pa poučuje na univerzi v mehiški zvezni državi Durango. V svoji karieri je dr. Bucay izdal že 26 knjig, ki so izšle kar v 30 jezikih in 40 državah (ZDA, VB, Nizozemska, Italija, Norveška, Švedska, Danska, Kitajska, Finska, Koreja, Madžarska in številne druge dežele). Na lestvicah branosti se najvišje uvrščajo v Nemčiji, Franciji, Grčiji, Bolgariji, Mehiki, Španiji, na Hrvaškem in v Sloveniji.

V slovenščini je izšlo trinajst njegovih knjig: Ti povem zgodbo?, Ljubiti z odprtimi očmi, Zgodbe za razmislek, Ti povem še eno zgodbo?, To ni žalostna zgodba, štiri knjige v zbirki Kažipoti (Pot samoodvisnosti, Pot srečanja, Pot solza, Pot sreče), Želim si in Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo. Letos poleti so se slovenski bralci razveselili še dveh izdaj, slikanica Priklenjeni slon po Bucayjevi najbrž najbolj znani zgodbi (izšla je v knjigi Ti povem zgodbo?), ki bo ganila tako mlade kot odrasle bralce, in knjiga Še več najlepših pravljic, da se bolje spoznamo

S priljubljenim argentinskim mislecom smo imeli tudi priložnost spregovoriti še preden se je podal na pot do Slovenije. Preberite ekskluzivni intervju tukaj.