Razglasil jo je ameriški slovar Merriam-Webster, ker je v drugem letu, kolikor nam pandemija covida-19 narekuje življenje, zanimanje zanjo nenehno naraščalo. »Beseda cepivo je imela letos veliko več povezav kot le z zdravilom. Za številne je simbolizirala možnost vrnitve v normalno življenje pred pandemijo. Bila je tudi v središču razprav okoli osebnih izbir, političnih opredelitev, regulacij, varnosti v izobraževalnih ustanovah, neenakosti v zdravstvu in številnih drugih,« so, povzeto po STA, objavili na spletni strani slovarja, ki je zaradi razvoja cepiv mRNK razširil definicijo besede cepivo. 

Bomo zmogli dovolj preudarnosti, da ne zdrknemo v peti epidemični val?! 

In če je cepivo beseda leta, je gotovo beseda de...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!