»Ker prihajajo v našo bolnišnico bolni in prenašajo tako gripo kot druga virusna obolenja na svoje bližnje, na druge bolnike in na zaposlene v UKC Ljubljana, smo opazili porast gripe med bolniki,« so povedali v sporočilu za javnost. 

V novih navodilih obiskovalce naprošajo, da k bolniku pride naenkrat na obisk le ena zdrava odrasla oseba za največ 30 minut. To lahko stori v času, ki je predviden za obiske, od 15. do 17. ure. Nekoliko drugače je na otroških oddelkih. Tam na vseh velja, da je ob otroku do 6. leta starosti dovoljena prisotnost enega zdravega starša ves čas. Drugi - prav tako zdrav -  pa lahko prihaja v bolnišnico v času predvidenih obiskov. Enako velja za porodnišnico (KO za perinatologijo Ginekološke klinike), kjer je dovoljena le prisotnost zdravega  partnerja. V vseh intenzivnih enotah pa se morajo obiskovalci držati internih navodil. 

»Prav tako prosimo vse obiskovalce in bolnike, da se ne zadržujejo pred oddelki in da upoštevajo navodila zaposlenih. Če navodil ne bodo upoštevali, bomo morali v UKC Ljubljana obiske popolnoma prepovedati, tega si pa ne želimo, saj bolniki bolje in hitreje okrevajo ob podpori svojih najbližjih,« so še povedali.