Morda vam bližnji želijo nekaj povedati

Pozdravljeni,

hvala za vaše iskreno pismo. Sprememba partnerja lahko velikokrat prinese s seboj celovito življenjsko spremembo. Mislim, da se tega zavedate, saj pišete, da s partnerko želita začeti na novo in vaju zato tako privlači ideja selitve v novo okolje. A obenem vas muči, da sprememb v vašem življenju ne podpirajo vaši bližnji. Razloga za to pa bi lahko bila dva.

Prvi je morda njihova skrb za vašo dobrobit. Obstaja možnost, da vaši bližnji ne odobravajo vaše nove izbranke, ker menijo, da ni dobra za vas. Če je temu res tako, na vašem mestu ne bi takoj zanemarila njihovega mnenja, pogosto namreč osebe, ki so nam blizu in nas dobro poznajo, bolje ocenijo potencialnega partnerja, kot mi sami, sploh če smo že pod vplivom zaljubljenosti. Dobro bi bilo, da jih vprašate, kaj točno jih moti in zakaj se vaju izogibajo. Z iskrenim pogovorom lahko premostite nelagodno situacijo, ki je nastala med vami in pogledate na problem še z drugega zornega kota.  

Drugi razlog pa bi lahko seveda bil manj razumne narave, še posebej, če gre za skupne prijatelje z vašo bivšo ženo. Morda jim vaša nova izbranka preprosto ni všeč samo zaradi tega, ker je nova in ne vaša nekdanja žena. Tudi v tem primeru vam priporočam iskren pogovor, da razčistite odnose.

Če ugotovite, da vaši bližnji do nove partnerke gojijo neutemeljene zamere, vam svetujem, da poslušate svojo vest in svoje srce. Če imate izbranko radi in vidite z njo prihodnost, je morda čas, da zamenjate prijatelje, ki vam ne privoščijo sreče. Mogoče bodo slej ko prej pokopali zamero in znova vzpostavili stike, če se to ne zgodi, pa vedite, da niso vsa prijateljstva in odnosi za večno, nekatera prerastemo in naredimo prostor za nova. Poskrbite le, da se boste po selitvi čim bolj integrirali v novo okolje, poiščite si nov hobi ali kaj podobnega, in kmalu boste ustvarili novo mrežo prijateljev. Srečno!