Pogovorite se z možem in postavita meje

Pozdravljeni,

hvala za vaše pismo. V partnerstvu s poroko, če ne prej, nastopi odgovorno odraslo življenje, ki s seboj prinese marsikatero spremembo. Kljub temu je pomembno, da ohranimo določene ambicije in želje ter ne izgubimo povsem sanj, ki definirajo našo osebnost. Zakaj vam to pripovedujem? Ker je ključno, da spoznate, da imata z možem, ne glede na vajino življenjsko situacijo, pravico si ustvariti odnos, ki bo osrečeval vaju in ne okolice.

To pomeni, da se tašča ne sme vtikati v vajino življenje. Če sta se z možem skupaj dogovorila, da bo on hodil v službo in gradil kariero, vi pa boste doma skrbeli za gospodinjstvo, je to povsem vajina stvar in edina prava odločitev, tašča pa bo morala to sprejeti.

Svetujem, da se pogovorite z možem in skupaj najdeta primeren način in trenutek, da situacijo razložita tašči, ki je očitno ne razume. Če se boste odkrito pomenili z možem, boste tudi ugotovili, ali se še strinja z vajino ureditvijo, možno je namreč, da si prav tako želi, da bi našli službo, pa si vam tega ne upa povedati in zato v dialog vstopa njegova mama.

Kar koli boste ugotovili, je prav, da imate vselej čiste račune in da postavite zdrave meje v odnosih z njegovo in vašo družino. Le tako boste namreč uspešno sobivali in preprečili morebitne zamere. Dobri odnosi s taščo niso nemogoči, samo pošten in spoštljiv pristop je pomemben.

Morda pa je to tudi priložnost, da z možem razmišljata o drugačni bivanjski rešitvi. Pravite, da ste si od nekdaj želeli svojo hišo in vrt. Skupaj premislita, ali je morda čas zrel za to, da gresta na svoje. Ne bojte se odrekanja, če to pomeni, da bosta lahko uresničila sanje o lastnem domu. Prej kot začneta, prej bosta prišla do cilja.