Kje bi bili trenutno, če bi življenje teklo po ustaljenih tirnicah? 

Zagotovo ne bi bila toliko doma. Načrtovala sem snemanje nove skladbe, pa kar nekaj nastopov in koncertov, ki so seveda odpovedani. Ravno v tem tednu bi se pripravljala na ''Sea Opening Avanturo'' z jadralnim društvom Muštrin.

Veliko časa preživim v kuhinji, kar me veseli in sprošča. Uživam, ko lahko malo pocrkljam svoje najdražje. 

Prve dneve samoizolacije ste po objavah sodeč izkoristili za slaščičarske podvige. So kokosove kroglice najbolj priljubljena sladica v vaši družini? 

Objavila sem presne kroglice in ledeno torto, se pa v teh dneh zelo rada vrtim v kuhinji. Pripravljam razne jedi in preizkusila sem se v peki različnih slaščic, ki jih sicer zaradi pomanjkanja časa ne delam pogosto … Bananina rulada, marmorni kolač, tiramisu ... Prvič sem naredila tudi vlečeno testo za jabolčni in sirov zavitek, rada spečem tudi domači kruh. Čaka pa me pa še en izziv - orehova potica. (smeh) Recepte si izposojam kar na spletu, še kako prav pa mi pride kakšen recept in nasvet moje mame in tašče.

Vse naštete slaščice so pri nas zelo priljubljene, presne kroglice pa so res hitro narejene in zdrave! Dateljne predhodno zmehčam z namakanjem v vodi, jim kasneje dodam kokosovo moko in poljubne oreščke, pa malo kokosovega olja in kakav. Vse skupaj zmešam v mešalniku, oblikujem kroglice in jih potresem s kokosom ali kakavom. Še boljše so, če jih za nekaj časa pustim v hladilniku.  

Foto: Šime EškinjaS čim pa si še krajšate čas v teh zimskih dneh sredi pomladi? Ste se tudi vi pridružili slovenskim glasbenikom, ki ob 18h vsak dan igrajo in pojejo na balkonih?

Na balkonu sicer še nisem zapela, bo pa – kot kaže – tudi za to še čas. Sicer pa kot rečeno veliko časa preživim v kuhinji, kar me veseli in sprošča. Uživam, ko lahko malo pocrkljam svoje najdražje. Vsak dan rada tudi telovadim in se v naravi sprehodim ali pa se odpravim na daljši pohod. Na srečo imamo okoli našega kraja veliko neobljudenih gozdnih poti. Malo manj me veseli pospravljanje stanovanja, kleti … Toda zdaj ni izgovorov! Seveda pa imamo tudi glasbene trenutke. Frenk rad sede za klavir ali pa v roko prime harmoniko. S sinom Matevžem pa sva tudi naštudirala že kar nekaj duetov. (smeh) 

Presenetila nas je novica, da Vlado Kreslin zapira svoj s. p.. Oba s soprogom sta zapisana glasbi. Sta tudi vidva pomislila na tako skrajno odločitev?

Zaenkrat še ne razmišljava o tem. Malce bova počakala, da vidiva, kako se bodo stvari odvijale po karanteni. Zavedava se, da se tudi po pandemiji življenje ne bo enako nadaljevalo. Marsikomu ne bo tako hitro do zabave. To leto bo za samozaposlene, predvsem v glasbi, zelo nenavadno in marsikdo bo moral dobro razmisliti, kako naprej. 

Želim si, da bi v tem obdobju Slovenci prebrodili nesoglasja, jezo in sovraštvo med sabo in bi pokazali ter dokazali, da znamo biti kulturen, pošten in spoštljiv narod. 

Vas je kot uspešno predstavnico Evrovizije presenetila odločitev o odpovedi tekmovanja? 

V teh ''čudnih'' časih me odločitev o odpovedi niti ni presenetila. Seveda je za izvajalca in celotno ekipo, ki se pripravlja na ta velik dogodek, situacija precej neprijetna. Vloženega je veliko truda, energije, pa tudi financ navsezadnje. Gre za res zelo odmeven festival in priložnost, da se predstaviš širše. Ani to privoščim, ker je izjemna izvajalka. A življenje je nepredvidljivo, polno presenečenj in ne preostane nam drugega, kot da se prilagodimo trenutnim razmeram in poskušamo iz te izkušnje potegniti le najboljše. Verjamem, da se stvari na koncu postavijo na svoje mesto. Z mojega zornega kota – kljub 7. mestu na Evroviziji – mi ta uspeh v Evropi in svetu ni prineslo velike prepoznavnosti. Tu se morajo pa planeti razvrstiti še malo drugače … (smeh) Sem pa dobro izkoristila svojo uvrstitev in prepoznavnost doma, v Sloveniji. Za to sem zelo hvaležna. Zato polagam na srce Slovencem, spoštujmo domače izvajalce in jim dajmo priložnost.

Na koncu bi rada izrekla velika hvala vsem, ki ste na ''fronti'' in ste še bolj izpostavljeni nevarnosti okužbe s koronavirusom in vsem, ki skrbite, da kljub težkim razmeram, naše življenje teče dokaj normalno. Hkrati pa si želim, da bi v tem obdobju Slovenci prebrodili nesoglasja, jezo in sovraštvo med sabo in bi pokazali ter dokazali, da znamo biti kulturen, pošten in spoštljiv narod. Ostanimo zdravi, ostanimo doma in najdimo srečo v majhnih stvareh!