Nisem prepričan, ali partnerica doživlja orgazme

S partnerico živiva skupaj leto dni. Oba imava trideset let. Zelo dobro se razumeva. O vseh nesoglasjih se lahko pogovoriva in jih rešiva s kompromisom. Bil sem aktiven športnik in šport mi še vedno veliko pomeni. Tudi ona je zelo športno aktivna, tako sva se pred tremi leti tudi spoznala. V tem času sva si uredila življenjske razmere. Oba sva dobila zaposlitev in s pomočjo staršev prišla do stanovanja. Prepričan sem, da je ona tista ženska, s katero si želim ustvariti družino in imeti otroke. Tega, kar čutim do nje, nisem čutil še nikoli, čeprav sem bil že prej v več let trajajoči zvezi. Vse je tako, kot mora biti, le ena stvar je, ki se je čedalje bolj zavedam in me tudi malo skrbi. Vse pogosteje premišljujem o tem. Gre namreč za to, da partnerica v spolnosti še vedno ni popolnoma sproščena. Sicer je ne odklanja, kaj dosti ji pa tudi ni do nje. Nisem prepričan, da doživlja orgazme, čeprav trdi, da jih. Nikoli ne da pobude pa tudi kakšne posebne strasti ne pokaže. Zelo se trudim, da bi jo zadovoljil in razvnel, a ni pravega rezultata. Zdi se mi nekako medla in odsotna. Upal sem, da se bodo stvari sčasoma izboljšale, vendar se ne. V družbi kolegov, ki so malo starejši, sem večkrat slišal zgodbe, da se sčasoma, ko pridejo otroci, seks le še slabša in da ga precej žensk po rojstvu otrok tudi odklanja. To je tisto, kar me skrbi, po drugi strani pa si zelo želim ostati z njo, ker je enkratna oseba.

Andrej

Vprašajte partnerico, kako doživlja spolnost

Razumem vašo zaskrbljenost. Prav je, da se zavedate, kaj vas v odnosu skrbi in s čim niste zadovoljni. To je pogoj, da se lahko lotite reševanja zadeve. Težava ni samo vaša, je tudi njena, torej vajina. Vaša partnerica se je še ne zaveda, zato je najpomembneje, da z njo spregovorite o tem. Spolnost je tema, o kateri je nujno, da bi se partnerja o njej pogovarjala. Gre za vsebino, ki nam lahko da veliko zadovoljstva in radosti ter pomembno vpliva na kakovost partnerskega odnosa. Pri delu s pari pogosto opažam, da je to še vedno tema, o kateri se nekateri zelo težko pogovarjajo. Nelagodje in sram, ki ju ob tem doživljajo, so prinesli s seboj iz svoje primarne družine. Odnos do spolnosti v družini, v kateri otrok raste, oblikuje in vpliva na stališča ter spolno vedenje odraslega človeka. Težave imajo predvsem ljudje iz družin, v katerih je bila spolnost tema, o kateri se ne govori, v katerih je veljalo, da je spolnost nekaj grdega, umazanega in nizkotnega in zato prepovedanega. V tem kontekstu je seveda prepovedan tudi užitek, ki ga spolnost ponuja. Prav tako se srečajo s težavami ljudje, ki v družini niso dobili nobene orientacije o spolnem življenju, kjer je bilo vedno vse dovoljeno. V tem primeru je vzgojiteljica ulica in mediji, ki ponujajo spolnost kot instant užitek in potrošno blago.

Mogoče je, da ima vaša partnerica notranje zavore, ki jo ovirajo, da bi se lahko v spolnosti bolj sprostila. Morda jo ovira kaj od zgoraj naštetega ali pa je v mladosti doživela dogodek, ki je bil zanjo travmatičen in je povezan s spolnostjo. Možno je, da se tega sploh ne spomni. Poskusite se z njo odkrito pogovoriti. Vprašajte jo, kako ona doživlja vajino spolnost, ali je zadovoljna, česa si želi. Povejte ji, kako zelo si želite, da bi lahko bolj sproščeno uživala z vami, in da je to za vas pomembno, ker jo ljubite. Pišete, da se drugače zelo lepo ujemata, da je v vajinem odnosu mnogo ljubezni, pozornosti in nežnosti z obeh strani. Vse to vliva upanje, da bosta tudi v spolnosti našla več zadovoljstva. Če se bo vaša partnerica pozitivno odzvala in razumela, da gre za skupno težavo, ji morda predlagajte skupen obisk strokovnjaka, ki bo laže odkril, kaj se skriva za njeno odsotnostjo in medlostjo v spolnosti, kot vi temu pravite, in vama tudi pomagal. Govorice med moškimi o tem, da številnim poročenim ženskam ni do spolnosti, naj vas ne plašijo. V partnerskih zvezah, v katerih ni zadovoljive spolnosti, so vzroki za to raznovrstni, zato ne gre posploševati. Vsak primer zase je edinstven in zahteva posebno obravnavo in razlago. Pri parih, ki znajo skrbeti za svoj odnos in jim uspe ostati čustveno povezani, je tudi spolno življenje pogosto živo še v pozna leta. Veliko uspeha pri reševanju vajine težave vama želim.

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE