Ali drži, da čas teče z dvojno hitrostjo, ko se ima človek dobro?

Točno tako je. Zadnje leto mi je minilo tako hitro, da komaj dojemam. Zdi se mi, da še hitreje kot z dvojno hitrostjo. V lepem čas očitno res teče nekoliko drugače kot sicer.

Nina, videti ste fantastično.

Hvala.

Čustva, tako lepa kot manj lepa, najraje izlijem na papir, v pesem. Igram klavir, preberem knjigo. Se za hip skrijem v svoj svet in se vrnem, ko stvari predelam, razčistim.  

Kaj najbolj pripomore k vašemu odličnemu »agregatnemu stanju«: pozitivna naravnanost, blagodejni vsakodnevni odmerek aktivnosti, izbor kozmetike ali preprosto uživanje v življenju?

Držim se nasveta starih staršev, da je s temi stvarmi treba delati tako kot s soljo: če je je premalo, jed nekako ni pravega okusa. Če pa je je preveč, tudi ni v redu. Zmernost je recept, ki pri meni očitno deluje. (Nasmeh.)

Za fitnes in ples ne dovolite, da bi vam kdaj zmanjkalo časa, kajne? In glasba je ljubezen!

Plešem vsaj dvakrat na teden. Če bi lahko, bi še večkrat, ampak mi trenutno ne uspe. Ples me sprosti, odpelje me v drug svet. Resda je povezan z glasbo, a je vseeno nekoliko drugačna vrsta izražanja. Poleg sprostitve in kondicije mi pomaga tudi pri gibanju na odru.

Preberite še: Nina Pušlar o tem, da smo ženske zato, da smo ljubljene

Kaj je pri vas še visoko na lestvici, kar vam dobro dene in vam je osebno v zadovoljstvo?

Trudim se, da sem obdana z dobrimi in pozitivnimi ljudmi z dobrimi nameni. To me navdihuje. Dobri medčloveški odnosi so res visoko na lestvici mojih prioritet. Lahko izpostavim tudi pomembnost počitka. Sicer rada delam, ampak treba si je vzeti čas zase, si odpočiti.

Česa nam v hitrem in nemalo stresnem vsakdanu najbolj primanjkuje?

Mislim, da se je v tem hitrem tempu pomembno zavedati lepih trenutkov in jih ceniti. Čas teče res hitro in zavedajmo se lepote življenja in ljubezni svojih bližnjih. Vse lahko namreč mine tako hitro. Z več ljubezni do sočloveka in okolja, v katerem živimo, bi bil svet še lepši.Še en element je, ko gre za celostno skrb zase. To je zdravo zmerno prehranjevanje. Brez katerih živil bi bili vaši jedilniki osiromašeni?

Nisem pretirano izbirčna, tudi nimam najljubšega živila. Rada imam vse, bolj kot posamezno živilo me zanima poreklo. Najraje imam, kar zraste doma.

Kaj porečete na to, da je zimski čas, praznični še toliko bolj, idealen za čokoladne bombone? Imate tudi vi kaj, k čemer se zatečete po tolažbo?

Ponavadi tolažbe ne iščem v hrani. Čustva, tako lepa kot manj lepa, najraje izlijem na papir, v pesem. Igram klavir, preberem knjigo. Se za hip skrijem v svoj svet in se vrnem, ko stvari predelam, razčistim. Čokoladni bomboni torej veljajo vse leto, kadar koli. (Smeh.)