Po lanski rekordni sezoni in vrhunskih rezultatih, zaradi katerih je bil Peter Prevc preprosto nepremagljiv, številni navijači težko razumejo manj bleščeče rezultate našega skakalnega šampiona na začetku letošnje sezone. Toda puške še nikakor ne gre vreči v koruzo, kajti Peter je na zadnji tekmi v Lillehamerju dokazal, da se še vedno lahko kosa z najboljšimi.

Zadnje rezultate ocenjuje povsem mirno, v svojem treznem slogu, pač, in upa, da mu bo letos uspelo prebuditi šampiona, ki se mu je lani klanjala vsa skakalna in letalna srenja. »Gotovo je bila danes velika sprememba, da sem moral po treh letih v kvalifikacije. Toda po prejšnjih posamičnih tekmah drugače ni moglo biti. V tekmo sem šel veliko bolj sproščeno, včeraj nismo veliko debatirali in so mi rekli, da naj grem in poskusim, kar bo, pa bo. Tako je šlo in zdaj bom počasi gradil naprej. V zadnjem času mi ni šlo, poskušali smo različne variante skoraj za vsak skok posebej in smo že skoraj vrgli puško v koruzo. Treba je ostati miren, ena lastovka ne prinese pomladi in bo moralo preteči še kar nekaj vode, da bom videl, kaj je ostalo v meni,« je svoj zadnji, mnogo obetavnejši nastop za MMC RTV ocenil Peter Prevc.

V bratov vnovični naskok na sam vrh pa je goreče prepričan njegov mlajši brat Domen, ki je letošnjo sezono začel vrhunsko, do zdaj je namreč nanizal že tri zmage, nazadnje je bil šesti. Petrov boj je takole pojasnil: »Peter je še zraven, ne razumem panike, medijev. Čeprav na kakšni tekmi ne gre, pa tudi če pet tekem ne bi bil zraven, je še vedno izvrsten!« O pričakovanjih navijačev in morebitnem padcu forme si več preberite tukaj

Še pristavimo, v švicarskem Engelbergu, kjer bosta prihodnji konec tedna dve tekmi, se bo Domnu in Petru pridružil še Cene, ki je na celinskem pokalu v Vikersundu pometel s konkurenco in osvojil dve prvi mesti in eno drugo.