Koprive

Narastek iz kopriv

Na koprive nas mnoge vežejo spomini bolečih in srbečih nog, ko smo kratkih hlač letali po travnikih. A pekoče zeli so odličnega okusa in dobre za zdravje. Kar pogumno z njimi na krožnik.

Sestavine za 2 osebi

  • lonček (približno 2,5 dcl) blanširanih kopriv
  • lonček skute
  • lonček kuhane in ohlajene prosene kaše
  • lonček naribanega sira
  • 2 jajci
  • strok česna
  • sol in poper po okusu
  • peteršilj ali drugo svežo začimbo

Priprava

  1. 1Koprivne liste operemo, nasekljamo in poparimo.
  2. 2Česen sesekljamo in na hitro popražimo, toliko, da zadiši.
  3. 3Vse sestavine pomešamo v posodi in maso vlijemo v namaščen pekač.
  4. 4Pečemo okoli 30 minut na 190 stopinj C, da se vrhnja plast lepo zapeče.
  5. 5Medtem ko se narastek peče, poskrbimo za skledo solate in pripravimo mizo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE