Zgodovina parfumov sega daleč v preteklost, saj je ženske od nekdajprivlačila skrivnostna moč, ki nam jo lahko podarita že samo kapljica ali dve –ali pa gre bolj za samozavest, ki nam jo podari najljubši vonj? Morda celo zaspomine, ki jih prikliče v nas in nam podarijo pogum za nove zmage?

Ne glede na to, katera razlaga za večno privlačnost parfuma vam jenajbližja, pa obstajajo večne parfumske klasike, ki že leta vztrajajo nalestvicah najbolj priljubljenih parfumov, čeprav so morda v našem prostoru manjznane. Za vas smo izbrali dve takšni dišavi – ste ju že kdaj uporabljali?

Večna sodobna eleganca

Vam je blizu sproščena eleganca, ki je hkrati nezmotljivo prestižna inkakovostna? Znamka Lacoste je s svojim znanim simbolom, simpatičnimaligatorjem, simbol športne elegance v svetu mode in v svetu parfumov. Prviparfum Lacoste je prišel na trg leta 1984, ena najbolj priljubljenih različicza nežnejši spol, parfumska voda Lacoste Pour Femme, pa je polna čutnosti in izvirne lahkosti ter izvrstno poudarivašo ženskost. Gre za lesno dišavo, ki je primerna za toplejše pomladne inpoletne dni.

Ljubezen po francosko – z eksotičnim azijskim pridihom

Francoska modna hiša Kenzo črpa najboljše iz tradicionalnega azijskega slogain iz evropske luksuzne mode. Japonski oblikovalec Kenzo Takada je ustanovil toprestižno znamko, ki po vsem tem času še vedno odraža svetovljansko življenjskopot svojega ustanovitelja.

Parfumska voda Kenzo Amour,ki vam jo želimo podrobneje predstaviti, simbolizira ljubezensko potzaljubljenega para po svetu, polno prijetnih spoznanj in nasmehov. Dišava jeprvič prišla na trg leta 2006, ustvarila jo je parfumarka Daphné Bugey. Mordavas bo zanimalo, da ptič na zunanji škatlici te cvetlično-lesne dišavesimbolizira strastno ljubezen in svobodo, ki jo prinašajo potovanja. Vnasprotju z Lacoste Pour Femme je Kenzo Amour dišava, ki se najbolj prilegahladnejšim in deževnim dnem – prav takšnim, med katerimi najbolj hrepenimo poskoku v neznane tople kraje.

Ne glede na to, ali iščete dišavo zase oziroma želite presenetiti sodelavkoali bližnjo prijateljico, s klasiko zagotovo ne boste zgrešili. Morate se samoodločiti med zgornjima predlogoma – ali pa za vsak primer rajši izberite karoba! Zagotovo nas bodo tudi v tem letu spremljali tako topli kot deževni dneviin bolje je, da smo pripravljeni na oboje, kajne? Naj bo dišeče!