Talne površine, zlasti v prostorih, kjer se dlje zadržujemo (kuhinja, kopalnica, dnevna soba) ali v katere vnašamo veliko umazanije (veža), se hitro zapacajo. K temu še dodatno pripomorejo morebitni hišni ljubljenčki, manjše nezgode, ko se kaj razbije ali polije; vrsta talne obloge – takšen je na primer linolej – in njena barva. Madeži so namreč hitreje vidni na tleh svetlejših barv.

Zakaj je treba tla najprej posesati

Umazana tla lahko zelo pokvarijo vtis o sicer lepo pospravljenem stanovanju. Poleg tega se umazanija prenaša iz prostora v prostor, še posebej če imamo navado hoditi bosi – to radi počnejo predvsem otroci. Da se izognemo dodatnemu prenašanju nesnage, tla, preden jih pomijemo, temeljito posesamo ali pometemo. Medtem ko naj bi to v najpogosteje uporabljanih prostorih storili trikrat na teden, naj bi tla tedensko pomili enkrat.

Ni vam treba na kolena

Še vedno tla pomivate tako, da se spustite na kolena in drgnete najprej z mokro, nato pa še s suho krpo? Takšen način ne povzroči le bolečin v kolenih, hrbtu in rokah, temveč tudi vzame veliko časa. Da si to prihranite, izberite komplet za pomivanje tal. Rok si niti zmočili ne boste, tla pa se bodo posušila sama. Vileda ponuja dva pripomočka, s katerima bo čiščenje tal hitro, učinkovito in enostavno pa tudi udobno. Znebili se boste tudi najbolj trdovratne umazanije.

 Set Turbo mop sestavljata čistilec tal z reso in vedro s pedalom za učinkovito ožemanje. Zaradi unikatnega mehaničnega vrtljivega sistema prevleko ožamete hitro in brez kakršnega koli napora, roke pa ostanejo čiste in suhe.

Moderno oblikovano vedro ima vrsto prednosti:

  • podaljšan ročaj, zaradi katerega je vedro varno in udobno prenašati;
  • vgrajen indikator, ki nakazuje priporočljivo količino vode za čiščenje;
  • priponka za ročaj, ki med premikanjem in hrambo drži čistilec;
  • šoba za lažje izlivanje vode.

Resa je narejena iz belih mikrovlaken za učinkovito čiščenje in vpojnost, rdeča vlakna pa poskrbijo za visoko kapaciteto pobiranja umazanije. Je snemljiva in jo je mogoče prati v pralnem stroju pri 60 °C. Zaradi trikotno oblikovane glave je pripomoček primeren tudi za čiščenje kotov. Ima teleskopski ročaj, katerega dolžina je nastavljiva.Set Ultramat Turbo sestavljata čistilec za odstranjevanje trdovratne umazanije in vedro z zmogljivim mehaničnim vrtljivim sistemom za ožemanje prevleke. Način vstavljanja čistilca v ožemalnik je poenostavljen, z držalom pod pedalom pa omogoča udobno izlivanje umazane vode. Fleksibilen nastavek omogoča tudi čiščenje po kotih in pod pohištvom; nova prevleka iz mikrovlaken pa optimalno pobiranje umazanje in čistilni učinek brez črt. Držalo ima tridelni teleskopski ročaj za nastavljivo dolžino 55–130 cm.Kako uporabljati komplet za čiščenje tal

Čistilec s prevleko navpično (pod kotom 90°) vstavite v ožemalnik in držalo v roki rahlo sprostite. Večkrat za nekaj sekund pritisnite na pedal in prevleko ožemite. Vlažnost prevleke prilagodite talni površini, ki jo boste čistili. To dosežete z ustreznim številom pritiskov na pedal (navodila o uporabi so na embalaži tudi prikazana). Kompleta Turbo mop in Ultramat Turbo sta primerna za čiščenje vseh vrst trdih talnih površin: ploščic, laminata, parketa. Prilagodite jim le čistilno sredstvo.Kompleta Turbo mop in Ultramat Turbo lahko naročite v spletni trgovini Mimovrste. Naj vaša tla zasijejo, ne da bi se za to morali pripogibati, naprezati ali si močiti roke.