Vohunjenje ne bo obrodilo zdravih sadov

Pozdravljeni,

verjamem vam, da ste se znašli v zelo neprijetni situaciji. Naj vam že takoj na začetku povem, da vaš zadnji predlog, da bi preverjali moževe poti, ni najboljši. Če boste ubrali takšno taktiko, boste izgubili zaupanje vanj in to se bo žal poznalo na vajinem odnosu. Da ne omenjam, koliko časa in energije, vas bo stalo. Si predstavljate življenje, v katerem preverjate vsak korak vašega moža?

Bistveno boljše reševanje problema je pogovor z možem, kar ste tudi predlagali sami. Ne bo lahko in zna se zgoditi, da bo pogovor prerasel v prepir, namesto v konstruktivni dialog, zato vam svetujem, da se nanj dobro pripravite. Poskušajte se izogniti obtoževanju, posebej dokler ne izveste resnice. Ne napadajte na prvo žogo in ne iščite takoj krivca ter dokazila za njegovo nezvestobo, ampak možu najprej pustite, da vam pove svojo plat zgodbe.

S konstruktivnim pogovorom se obrnemo v smer reševanja situacije, idealno je, da dosežemo dogovor, ki je sprejemljiv za obe strani, in sta tako oba zmagovalca. Tudi če se ne izide vse vedno tako, pa je najprej vredno poskusiti z reševanjem, šele nato z razhodom.

Če se boste pogovora lotili umirjeno, postavljali prava vprašanja in prisluhnili moževim odzivom, boste lahko ugotovili, ali ima vaš mož enake namene in cilje kot vi, s tem pa tudi dobili odgovor, ali želi obdržati in vlagati v vajino razmerje. Če začutite, da je pripravljen in da vas ima rad, ter želi narediti vse, da vaš odnos uspe, potem ste zmagali.

Vajina pot tukaj ne bo končana, en pogovor namreč še ne reši odnosa, zato bodita iskrena drug z drugim, kaj vaju moti, kaj vama manjka in kaj bi lahko izboljšala. Ko bosta o vsem tem enkrat spregovorila na glas, boste lažje načrtovali naslednje korake. Morda je ena izmed rešitev, ki jo bosta našla, da se mu pridružite na poslovnih poteh in si takrat vzameta čas tudi drug za drugega. Skratka, bodita odprta za predloge drug drugega in poskusita najti kompromise, ki bodo zadovoljili oba. Želim vama veliko poguma in upam, da skupaj zrasteta in vajin odnos postavita na višjo raven. Srečno!