Spoštujte očetovo željo

Pozdravljeni,

hvala za poslano pismo. Vaši dvomi so razumljivi, saj pravzaprav ne veste, kakšen odnos je imel vaš oče s svojim prijateljem. Vi pravite, da se je izkazalo, da ni dober prijatelj, a to je vaša subjektivna ugotovitev, ki še ne potrjuje, da omenjeni človek zares ni bil dober prijatelj vašemu očetu. Morda je vašemu očetu v življenju veliko pomagal, pa tega ne veste.

Prav verjetno je imel vaš oče dovolj močan razlog, da je prijatelju podaril tako vredno stvar, kot je zemljišče. Če zemlja ne bi bila v očetovi lasti, bi bila situacija drugačna, a zemljišče je bilo njegovo, in je imel torej vso pravico, da z njim razpolaga, kot si želi, zato bi bilo prav, da spoštujete očetovo željo.

Toplo vam svetujem, da premislite o vrednotah, ki vam pomenijo več. Odnosi so tisti, ki bogatijo naša življenja, ne denar in materialne dobrine. Morda v tem trenutku mislite, da vam pripada vse očetovo premoženje, a dobro premislite, za kakšno ceno ste pripravljeni na kocko postaviti družinsko-prijateljske vezi in se pravdati proti pokojnikovi volji. Ko boste namreč enkrat na sodišču, poti nazaj žal ne bo.