December je mesec, ko potreba posameznika po toplini, bližini, druženju in pripadnosti še posebej izstopa. Zdi se, da letos zaradi posledic koronavirusa, kar kriči iz nas. Smo Slovenci v teh časih še bolj željni ljubezni kot nekoč? 

Sami sebe poimenujete kot elitna in zelo diskretna agencija za povezovanje samskih. Zakaj ste drugačni od drugih?

Pri nas delamo stvari na staromoden način, po tradicionalni metodi, a prilagojeno modernemu načinu življenja. To je našim strankam zelo všeč, saj s tem spodbujamo osebne odnose, spoštovanje, iskrenost in zaupanje. Aglaia je edina agencija v Sloveniji, kjer vse poteka individualno, torej ni vpisovanja osebnih podatkov v spletne baze. Storitev je diskretna, vse osebe osebno spoznamo in skrbno preverimo ter premišljeno izberemo. 

Obe stranki tudi podpišeta splošne pogoje in klavzulo o varovanju osebnih podatkov. Srečanja so skrbno organizirana, a vseeno spontana. Že vnaprej izključimo t. i. ghosting, torej oseba po prvem zmenku ne more kar izginiti. S tem ljudem prihranimo razočaranja po prvih zmenkih. Kdo se obrača na vas in kako posameznikom pomagate?

Naši člani so samski in resni posamezniki, ki želijo spoznati osebo za grajenje dolgoročnega, spoštljivega in enakovrednega odnosa. Osebe, ki se obračajo na nas, so po navadi prezaposlene, morda nimajo sreče, včasih se po ločitvi ne poberejo ali so preprosto samo razočarane nad spletnimi portali, a vseeno niso obupale ter si želijo spoznati osebo, s katero bodo lahko uživale življenje. V naši bazi so tudi posamezniki, ki iščejo le prijatelja za druženje in skupno prijetno preživljanje prostega časa. Starost naših članov in članic se giblje med 25 do 75 let. Vsem, ki se nam pridružijo, svetujemo glede medosebnih odnosov, zmenkov in jim pomagamo pri premagovanju osebnostnih izzivov. 

Vedno bolj se skrivamo za ekrani, ki zabrišejo naše strahove, največkrat je to strah pred zavrnitvijo, strah, da nisem dovolj dober, lep. A dvojina se začne pri jaz in ti med srečanjem v živo. Glede na izkušnje lahko povzamem, da ljudje sebe premalo poznajo in preveč sodijo, pričakujejo od drugih. 

Razložite nam natančneje, kako posameznika, ki pri vas poišče pomoč, povežete s potencialnim partnerjem, partnerico?

Gre za mešanico psiholoških načel in strokovnega svetovanja, ki omogoča natančno povezavo vrednot in ciljev. Gre za individualen pristop, s katerim lahko določimo najprimernejše kandidate, ki ustrezajo najbolj strogim zahtevam stranke. Ni dobrih in slabih ljudi, so dobre in slabe kombinacije. Ljubezen se začne pri posamezniku samem in kakršno mnenje ima ta o sebi, takšnega bodo imeli tudi drugi o njem. 

Sama se na začetku veliko ukvarjam z dotično osebo. V vsakem odnosu, ne le partnerskem, se prepletajo vrednote, pričakovanja, želje, navade, ki temeljijo na naših vzorcih, izkušnjah in okolju. Pomembno se mi zdi, da osebe sami pri sebi ozavestijo, kateri so njihovi najpomembnejši življenjski stebri, to so tisti, ki temeljijo na njihovih vrednotah in dobrem počutju. Partnerstvo je kot miza, stoji na 4-6 nogah ali stebrih. Te vrednote pri posamezniku poiščem in ga na podlagi teh povežem s potencialnim partnerjem/partnerico. Najpomembnejši življenjski stebri so pri posameznikih različni, govorimo o zvestobi, pripadnosti, predanosti, družini, hobijih, športu, intimi, seksu, jezikih ljubezni, razgledanosti, potovanjih, inteligenci. 


Koliko ljudi z vašo pomočjo najde partnerja in ostane skupaj?

Na leto beležimo različno uspešnost, ampak ves čas se giblje nad 80 odstotkov. Najbolj nas navduši, ko na svet prijoka nov dojenček, ali se v tretjem starostnem obdobju med posameznikoma rodi nova ljubezen z iskricami v očeh in metuljčki v trebuhu. Vedno znova se zavem, kako lepo je moje poslanstvo.

Veliko se govori o samskih tridesetletnicah, ki nikakor ne najdejo pravega moškega zase, moški pa tarnajo, da jih ženske ne potrebujejo več. Kako to komentirate?

Vedno bolj se skrivamo za ekrani, ki zabrišejo naše strahove, največkrat je to strah pred zavrnitvijo, strah, da nisem dovolj dober, lep. A dvojina se začne pri jaz in ti med srečanjem v živo. Glede na izkušnje lahko povzamem, da ljudje sebe premalo poznajo in preveč sodijo, pričakujejo od drugih. Zelo pomembno je, da ženske ohranjamo svojo žensko energijo in dajemo moškim vedeti, da jih potrebujemo. Moški pa morajo razumeti, da je komunikacija edini način, ki nas povezuje in gradi most razumevanja med nami. 

Obema spoloma priporočam, da raziščeta svoj jezik ljubezni in jezik ljubezni partnerja ter ga upoštevata in spoštujeta. Prav tako naj se osredotočita na dobre lastnosti partnerja in naj ne iščeta slabih. Pomembna je tudi prijazna in spoštljiva komunikacija. Vedno, ne glede na odnos, v katerem smo, je potrebno izhajati iz ljubezni.