Edinstveno delo Milene Miklavčič, ki je verjetno najbolj dosledna in sočutna raziskovalka intimnih odnosov slovenskega rodu izpred treh, štirih generacij pa vse do danes, bosta za odrsko predstavitev priredila zelo mlada ustvarjalca, režiser Daniel Day Škufca in režiserka ter dramaturginja Mirjana Medojević, ki izvira iz Črne Gore. Premiero napovedujejo za 24. april 2020.

Igralska zasedba še ni določena

Po besedah Alana Kavčiča iz službe za odnose z javnostmi SNG Maribor bo zadnja različica besedila narejena predvidoma januarja 2020, k sodelovanju pa bodo zagotovo povabili tudi avtorico Miklavčičevo. »Vsekakor gre za vsebine, ki pritegnejo veliko pozornosti in obetamo si veliko zanimanje za predstavo,« meni Kavčič in doda, da igralska zasedba še ni določena, vsaj v osnovi pa jo bodo sestavili do začetka sezone.


Slika praznega bazena z igralci, ki trenutno napoveduje predstavo, ne pomeni, da bodo v njej nastopili prav ti izbranci ali bo scena podobna, saj je zgolj simbolična, zagotavljajo v SNG Maribor.

»Vesela sem, a nič ne vem!«

Za komentar smo prosili tudi Mileno Miklavčič. »To je bil zame šok,« pravi in v isti sapi dodaja: »Vesela sem, počaščena, seveda, ampak nič ne vem!« Spominja se, da je pred časom sicer imela pogovore na temo avtorskih pravic, a novico, da bo po njeni knjigi narejena predstava prav v SNG Maribor oziroma kdo jo bo ustvaril, je izvedela s spleta. S tem, katere resnične zgodbe iz knjige, ki jih je slišala iz prve roke in pričajo o usodnem prenašanju vzorcev spolnega vedenja naših prednikov, njihovem ozaveščanju in zdravljenju, bodo vključili v scenarij, še ni seznanjena. Prepričana pa je, da tradicionalizem ostaja globoko zakoreninjen ne le v podeželskih, temveč tudi mestnih ljudeh, a mnogi navzven kažejo drugačno sliko.