Michael Jackson se je rodil 29. avgusta 1958 v mestu Gary na severu zvezne države Indiana, ki meji na sosednjo državo Michigan, v kateri leži tudi mesto Detroit. Osmi otrok družine Jackson je že pri rosnih šestih letih stopil na oder ob štirih starejših bratih in skupaj so osvojili poslušalce kot Jackson 5. Družinska skupina je bila ena izmed prvih temnopoltih ameriških zasedb, ki se je uveljavila z mešanjem glasbenih žanrov in nizala uspešnico za uspešnico, je ob najavi načrtov mesta Detroit spomnil njegov predstavnik Stephen Grady. 


Vir. arhiv Michaela Ochsa


Michael je veliko slavo užival že kot najmlajši član družinske skupine, nato pa povsem zasvojil množice s samostojnim ustvarjanjem in še danes, devet let po smrti velja za enega najbolj priznanih in prepoznavnih izvajalcev v glasbeni zgodovini. Umrl je 25. junija 2009 zaradi prevelikega odmerka zdravil. Preimenovanje ulice Randolph v ulico Michaela Jacksona bodo v mestu Detroit slovesno izvedli 15. junija, sovpadalo pa bo z glasbenim festivalom na prostem Detroit Music Weekend, na katerem bodo kot glavni gostje nastopili Michaelovi bratje Tito, Marlon, Jackie in Jermaine, nekdaj preostali štirje člani slovite peterice Jackson. Takšna čast jim zagotovo veliko pomeni, saj so razkrili, da mesto Detroit, kjer so začeli svojo glasbeno kariero, še vedno nosijo globoko v srcu. Kot je na nedavni novinarski konferenci poudaril Jackie Jackson: »Iz tega mesta izhaja glasba. Tukaj je nastal zvok motown, ki so mu vsi sledili.« 


Vir: Billboard


Detroit ima za seboj resnično bogato glasbeno zgodovino, od bluesa, gospela, jazza, rock'nrolla do popa, hip hopa in celo tehno zvrsti. V mestu in njegovi okolici se je rodilo in odraščalo tudi kar nekaj slavnih glasbenih imen, med drugimi sloviti rocker Alice Cooper, pop kraljica Madonna in rock dvojec The White Stripes ter kraljica soula Aretha Frankli, katere družina se je v Detroit preselila še preden je pevka dopolnila pet let. Mesto se je lani poklonilo tudi njenemu glasbenemu ustvarjanju in eno izmed ulic poimenovalo po njej prav tako v sklopu detroitskega glasbenega festivala.