Zakonca Sussex sta ob prvem rojstnem dnevu prvorojenca Archieja s svetom delila video, kako mu Meghan bere pravljice, fotografije slavja in podrobnosti praznovanja pa zadržala zase. A ameriški reviji People je uspelo izvedeti, kako je potekalo slavje. 


»Meghan je spekla torto z jagodami in smetano,« je vir razkril reviji in povedal še: »Harry pa je poskrbel za rojstnodnevno dekoracijo in napihnil balone.« Meghan zelo rada kuha in odkriva nove recepte, zato je bila Archiejeva prva torta nekaj posebnega. Sledila je trendu, ki je že nekaj časa priljubljen v ZDA in izvira iz Mehiške tradicije »La Mordida«, kjer slavljencu obraz potisnejo v torto. Američani so seveda izpopolnili rojstnodnevno potegavščino tako, da otrokom, ko dopolnijo prvo leto, spečejo torto poimenovano »Smash Cake« (torta za raztreščiti, op. p.). Ta je po navadi manjša različica običajne torte, ki je namenjena slavljencu, da vanjo pomoči prste, si jo razmaže po obrazu, skratka naredi z njo, kar hoče. 

Ameriški starši v ritualu gotovo uživajo še veliko bolj kot njihovi otroci, saj iz uničevanja torte naredijo cel spektakel, mnogi najamejo celo profesionalne fotografe in snemalce, da ovekovečijo takšno razmetavanje s hrano, kar v času koronakrize dobi nekoliko kisel priokus. Ni dvoma, da se bodo našli kritiki te tradicije, še bolj verjetno pa je, da bo Meghan navdihnila še več mladih mamic, da sledijo trendu tortic za raztreščiti. 

Malemu Archieju je bilo slavje seveda všeč, je reviji People še zaupal vir in dodal, da sta Harry in Meghan med praznovanjem v njihovem novem domu v Los Angelesu preko Zooma poklicala še stare starše, prijatelje in ostalo družino, tako da so se vsi skupaj veselili po videu. V hiši sta mladi družinici delala družbo tudi njihova dva psa, Guy, ki je pasme angleški brak, in črni labradorec, katerega ime zakonca Sussex še vedno nista razkrila svetu. Vir je tudi povedal, da sta psa Archiejeva najboljša prijatelja, oba sta zelo nežna z dojenčkom in ga spravljata v smeh. 

Video klic je trenutno vse, na kar lahko kraljevi računajo, mlada družinica se lahko v Los Angelesu sicer sreča z Meghanino mamo Dorio Ragland, ki prav tako živi v mestu angelov, a potovanje čez ocean na Otok zaradi pandemije še nekaj časa ne bo mogoče. Britanska revija Hello! je razkrila, da bo najverjetneje odpadlo tudi tradicionalno poletno počitnikovanje na gradu Balmoral, kraljičini škotski rezidenci, kamor se Elizabeta II. odpravi večkrat na leto in tam gosti vso svojo družino. Ne samo, da se to poletje Harry, Meghan in Archie ne bodo mogli oglasiti pri babici, tudi kraljica bo najverjetneje prikrajšana za lepote Škotske, saj se strogo drži zdravstvenih ukrepov in ostaja v samoizolaciji v dvorcu Windsor. 

Preberite še: 

Kakšen je novi doma princa Harryja in Meghan 

Zakaj princ Harry nosi srebrno zapestnico  

Odličen recept za poročno torto princa Harryja in Meghan