Dustin Hoffmann se je Meryl Streep predstavil tako, da je vanjo glasno rignil in se dotaknil njene dojke. Mlada Meryl se je v 70-ih letih udeležila avdicije za igro, ki jo je Hoffman režiral na Broadwayju. Kljub temu, da je igro študirala na prestižni univerzi Yale, so jo razmere v svetu zabavništva spravile na kolena, pristala je pri psihologinji in se borila z ranami na želodcu.

Meryl se je soočila s številnimi vzponi in padci, njena mama pa jo je spodbujala, naj nikar ne obupa, je razkrito v biografiji Queen Meryl, ki jo je napisala Erin Carlson. Igralka se danes lahko pohvali s šestdesetimi zelo uspešnimi filmi. In prav Dustinov odnos jo je pripravil na snemanje filma Kramer proti Kramerju leta 1979, za katerega je dobila svojega prvega oskarja.

Hoffman je po filmu nikoli več ni poniževal. S pravico pa si je zrl iz oči v oči, ko so igralke v Hollywoodu sprožile gibanje #MeToo. »Dustin si želi roditi otroka. A je še vedno vedel, da ima penis,« je dejala Meryl, ki je že od majhnega veljala za osebo z zelo ostrim jezikom. Do neomajne samozavesti ji je pomagala mama Mery, ki ji je dejala, da lahko v življenju postane »karkoli si želi«.

Svoj talent za igro je odkrila pri šestih letih, ko je v dnevni sobi igrala Devico Marijo. Ko se je ogrnila v materin plet jo je preplavil nenavaden občutek in s svojo igro je povsem očarala sorojence. Meryl se je celo mladost soočala z zavistjo svojih sovrstnikov. A to jo je gnalo, da je bila vse boljša. 

Ko je na Broadwayju dobila vlogo v igri 27 Wagons Full of Cotton, s katero si je prislužila nominacijo za Tonyja, se je njena kariera počasi začela vzpenjati v višave. Na Broadwayju je spoznala Johna Cazaleja, v katerega se je noro zaljubila. Njuna sreča se je končala, ko je John zbolel za rakom na pljučih. Meryl mu je ob strani stala do bridkega konca. Po njegovi smrti je ostala v tesnih stikih z umetnikom Donom Gummerjem, s katerim sta si z Johnom delila stanovanje.

Po snemanju filma Manhattan, pri katerem je sodelovala z Woodyjem Allenom, se je Meryl vrnila v New York in začela ljubimkati z Gummerjem. Sledili so poroka in otroci. Njena igralska kariera pa se je dvigala do vrhunca.