Pri izbiri osebja kraljevi nimajo ravno prostih rok, držati se namreč morajo določenih pravil, ki strogo opredeljujejo izobrazbo, izkušnje in druga znanja prijavljenih kandidatov, ti pa običajno izvirajo iz uglednih zaposlitvenih agencij.

In izbira kandidata je nedvomno najpomembnejša, ko gre za odločitev o varuški kraljevega otroka. William in Kate sta se pri tem oprla na ugled visoke šole za varuške Norland in izbrala izurjeno Mario Tereso Turrion Borrallo, ki se spozna na vse, od kraljevega protokola, varnostnih predpisov, vožnje za primer ukrepanja v nevarnih okoliščinah, ukrepanja v primeru terorističnega napada pa do vzgoje, igre in pedagogike. Španka je pri Cambridgeevih vse od leta 2014, zakonca pa sta jo najela, ko je imel princ George osem mesecev. Zdaj skrbi tudi za princeso Charlotte in princa Louisa. Ko je začela skrbeti za najstarejšega otroka, se je govorilo, da naj bi zaslužila okoli 75.000 evrov na leto, zdaj ko ima na skrbi kar tri kraljeve otroke in prestolonaslednike, je njen prihodek zanesljivo višji.

A čeprav so vsi njeni življenjski stroški pod streho Cambridgeevih pokriti in se ji plače tako rekoč ni treba dotikati, ne nazadnje prav veliko prostih dni na leto tudi nima, ne smemo pozabiti, da se kraljeva varuška za kar nekaj let povsem odpove zasebnemu življenju, kar velja tudi za večino preostalega kraljevega osebja. Tudi Meghan se tega zaveda, zato je menda napovedala, da bo z varuško imela drugačen odnos kakor preostali kraljevi: želi si, da bo izbrana oseba del njene družine. A ta oseba bo ameriških korenin, saj si vojvodinja želi v svoje novo britansko življenje odpreti vrata tudi svoji domovini, povrhu pa naj bi s Harryjem za svojega otroka iskala varuško moškega spola, kar naj bi bil seveda odraz prizadevanj modernega para po spolni enakopravnosti.

Tudi zakonca Sussex naj bi se pri iskanju varuške oprla na elitno šolo Norland, v prvih mesecih pa naj bi pri mladi družini najpomembnejšo vlogi imela babica Doria.