»Ne moremo in ne smemo biti tiho,« je večkrat poudarila okoljska aktivistka, ki odločno in suvereno zagovarja pravico prebivalcev Anhovega in srednje Soške doline do čiste pitne vode, čistega zraka ter čistega in zdravega okolja sploh. Kot priznava, zanjo biti tiho in sklonjene glave nikoli ni bila možnost, če ve, da ji pred nosom uničujejo domače okolje. Temu se velja odločno upreti.

Rešitev problema je precej preprostejša, kot se mogoče zdi na prvi pogled, a je zanjo potrebna dovolj močna politična volja, ki bi si upala spremeniti diskriminatorno zakonodajo, ki cementarnam dovoljuje sežiganje odpadkov pod bistveno ugodnejšimi pogoji, kot velja za specializirane sežigalnice. Žal ugotavljamo, da je povezava politike in kapitala še vedno premočna za ta korak. 

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketoma:

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE