Iris slovi po svoji kratki pričeski srebrne barve; vedno nosi očala z debelimi okvirji in ne varčuje z nakitom ter kričečimi barvami, nihče pa nikoli ne spregleda niti njene venomer svilnato mehke in mladostne kože.

Z manekenstvom pa se ni preživljala od samega začetka: vrsto let je bila odgovorna notranja oblikovalka v Beli hiši, in to med mandati kar devetih predsednikov. Od nekdaj je imela neverjeten smisel za estetiko. Oblikuje in zbira zanimive modne kose, ki jih tudi razstavlja, pa opremo za dom, kar je leta 2005 predstavila tudi v slovitem Metu. Njeno zanimivo življenje so prikazali tudi v dokumentarcu leta 2014, lani pa je luč sveta ugledala njena knjižna biografija pri založbi Harper Collins. Radi jo imajo pri Vogueu in drugih modnih revijah, ki jo z veseljem gostijo na naslovnici; oglašuje kozmetiko, oblačila in obutev ter modne dodatke, skratka vse, kar zna Iris neponovljivo predstaviti in ubesediti s svojo eleganco in šarmom ter neizmernim talentom, kot jo opisujejo novi delodajalci pri IMG Models. Iris dela in diha ustvarjalno in je velik vir navdiha za vse v ekipi, pojasnjujejo in upajo, da bodo z osupljivo 97-letnico izpeljali številne svetovno odmevne kampanje. 

In zakaj še naprej garati, namesto da bi obsedela na lovorikah ter uživala v zasluženi slavi in bogastvu? Ker ima preprosto rada svoje delo in naravnost obožuje ustvarjalno energijo ter neizmerno zabavo, ki ju modna industrija po njenem ponuja v izobilju.