Režiser Rob Marshall je dejal, da so se za to, da bo Halle Bailey igrala Arielo, odločili po daljšem iskanju primerne igralke, mlada pevka pa jih je prepričala z redko kombinacijo močnega duha, srčnosti, mladosti, nedolžnosti in vsebine, kot dodatek pa še z neverjetnim glasom, navaja AFP. Film bodo začeli snemati prihodnje leto.

Halle Bailey je članica sestrskega dua Chloe x Halle, ki si je lani prislužil nominacijo za grammyja za najboljšega novega ustvarjalca leta. Njuna mentorica je Beyonce, ki ju je pod svoje okrilje vzela leta 2013, po tem, ko ju je slišala izvajati priredbo njene skladbe Pretty Hurts.

Odločitev, da bo Ariela temnopolta, so pri Disneyju posredovali preko Twitterja in poželi navdušenje med številnimi sledilci. Eden od uporabnikov je zapisal, da ne prepoznava težave v tem, da bo v novi izvedbi mala morska deklica temnopolta, saj producenti ne vidijo težav, da ne bi v zgodovinskih filmih v vloge Egipčanov zasedali belcev.

Ariela je bila v predhodnih animiranih filmih vselej svetle polti, glas pa ji je posodila prav tako belopolta igralka Jodi Benson. Sicer pa Halle Bailey ni prva temnopolta igralka v Disneyevi igrani produkciji njihove klasike. V filmu iz leta 1997 je Pepelko upodobila temnopolta pevka Brandy. Pri Disneyju so lani naleteli na kritike, da so v novem animiranem filmu Ralph ruši internet pretirano "pobelili" princeso Tiano, ki so jo pred izidom filma nato popravili tako, da so lik potemnili, še piše AFP.