Koliko sta vam pri srcu zadnja meseca v letu?

Všeč mi je menjavanje letnih časov. Zima, ki je mnogi ne marajo, prinese mrzle noske, ki se talijo v pari vročega čaja ali kuhanega vina, ki ga spiješ z ljudmi, ki jih imaš res rad, in kdo lahko reče, da to ni lepo?

Sem hud »kontrolfrik«, ki v določenih stvareh meji na človeka z obsesivno-kompulzivno motnjo. 

V oddaji Zvezde plešejo ste dokazali, da ste izvrstna plesalka. Se je bilo težko odvaditi treningov?

Priznam, da mi je, ko se je oddaja končala, visoka intenzivnost gibanja močno manjkala. Kar nekaj časa sem imela »mravlje v riti«, nisem se mogla ustaviti.

Se tudi sicer veliko gibate?

Od gibanja sem skoraj odvisna, vsak dan tečem ali grem v hrib. Še vedno pa plešem! S fantom hodiva enkrat tedensko na plesni tečaj.


Maja in plesalec Miha Perat v oddaji Zvezde plešejo Foto: Pop TV


Predstava Priznam je zelo iskrena.

Na sladko komičen način se vprašamo, kaj je pravzaprav naša slovenska identiteta in kaj vse nas je v polpretekli zgodovini sooblikovalo v slovenski narod. »Švercamo« kavbojke in hi-fije na meji Italija-Jugoslavija, se borimo za samostojno Slovenijo itd.

Najbolj me vržejo iz tira ...

Vozniki, ki po cesti, kjer je omejitev 50 km/h, vozijo 35 ali še manj! Če se le da, jim na prvem rdečem semaforju potrkam na šipo in povem, da smo v prometu tudi drugi.

Največ najbolj bolečih napak sem naredila, kadar sem se podredila strahu. 

V življenju ne bi smeli sklepati kompromisov …

Največ najbolj bolečih napak sem naredila, kadar sem se podredila strahu. Pa ne govorim o strahu, ki nam pomaga preživeti, kot je strah pred medvedom, ampak o strahu, ki nas onesposobi, da bi zaživeli, izkoristili svoje danosti, se razvili.

Kaj si želite, da bi vedeli, ko ste bili najstnica, in kaj v dvajsetih?

Kot najstnica bi si želela razumeti, da mi mami želi samo dobro, a to izrazi edino tako, kot pač zna. V dvajsetih pa, da je avtoriteta »drek« in da si vsak, tudi eminence, morajo moje spoštovanje zaslužiti.Najbolj uporaben lepotni nasvet?

Ko sem bila majhna, me je sestra mojega nona učila hoditi po ravni črti s knjigo na glavi. Mislim, da je moja hoja danes lepa in elegantna, kadar je treba, prav zaradi nje.

Malo ljudi ve, da sem …

Težka ljubiteljica kriminalk in romanov. Izjemno hitro berem. Brez knjižnice čez cesto in kindla bi bankrotirala. Sem tudi hud »kontrolfrik«, ki v določenih stvareh meji na človeka z obsesivno-kompulzivno motnjo.

Kdo bi vas lahko prepričal, da bi se preselili na drug konec sveta?

Bolj ko se staram, manj možnosti, da bi me prepričal, bi imel.