Ste si predstavljali, da bo šlo življenje v to smer: od diplome iz sodobne slovenske književnosti in sodobne slovenske umetnosti do poučevanja slovenščine na – Pekinški univerzi za tuje študije?

Ne. Niti v sanjah. Po diplomi sem celo govorila o tem, da se s slovenščino v življenju nikoli ne bom ukvarjala pa tudi učiteljica da ne bom, čeprav bi glede na usmeritev že od srednje šole morala biti prav to. Imela sem občutek, da v tem ne bi bila najbolj doma. Vleklo me je v likovno umetnost, delala bi v galeriji, muzeju. Ali pa na radiu, tudi v tem sem se malo preizkušala. Pa se je obrnilo, kot se je, in ni nič narobe s tem. Skoraj ves čas je moje delo tako ali drugače povezano z jezikom, a tudi s kulturo, ki je vtkana v jezik v najširšem pomenu besede ­&ndas...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!