Pop kraljica bi tako utegnila za največje evropsko glasbeno tekmovanje navdušiti celo skeptične Američane, ki o Eurosongu vsa leta sicer poročajo posmehljivo, pogosto ga umeščajo v satirične pogovorne oddaje in brijejo norce iz tekmovalcev. A če mu bo čast izkazala sama Madonna, se bodo morda še ZDA nekoč potegovale za svojo vstopnico na Eurosong, kaj pravite?

Kakor koli že, kaj nam za spektakel pripravlja glasbena ikona, še ni znano, po dozdajšnjih podatkih naj bi predstavila dve skladbi, eno zimzeleno in eno povsem novo, ki pa naj bi nosila politično sporočilo, zato jo utegnejo črtati iz kratkega repertoarja. Pokrovitelj njenega nastopa naj bi bil multimiliarder Sylvan Adams, proračun izraelske javne televizije pač ne zmore takšnega zneska. Madonna je sicer v Izraelu nastopila že trikrat, in sicer 1993, 2009 in 2012.

Izbor za pesem Evrovizije bo prihodnji mesec, predizbora se bosta zvrstila 14. in 16. maja. Zala Kralj in Gašper Šantl bosta nastopila v prvem večeru, in sicer pod zaporedno številko pet.