Večkrat nagrajeni muzikal bo tako tri dni gostoval pri naših južnih sosedih. Mačke veljajo za pravi odrski spektakel, ki je v londonskem West Endu začel polniti dvorane že v osemdesetih letih, kmalu po premieri pa je osvojil tudi newyorški Broadway. Doslej je bil uprizorjen več kot 9000-krat, čast, da to številko še povečajo, pa je zdaj doletela tudi Hrvate.

Vstopnice za spektakel v zagrebški Areni so v predprodaji razdelili s svetlobno hitrostjo, organizator pa je zaradi izjemnega zanimanja dodal še 300 novih sedežev, ki bodo zanesljivo razveselili številne ljubitelje gledaliških muzikalov. Mačke temeljijo na priljubljeni zbirki Old Possum's Book of Practical Cats avtorja T. S. Elliota iz leta 1939, ki je bila ena od priljubljenih režiserja Mačk, Andrewa Lloyda Webbra.Zgodba se odvija na velikem smetišču, na katerem se v noči s polno luno zbirajo mačke, da bi izbrale tisto, ki bo odšla v mačje nebo in se vrnila z novim življenjem. Vsaka pripoveduje svojo zgodbo, da bi se stari vodja mačje družbe lahko odločil, katero bo izbral. Izbrana mačka Grizzabela na koncu zapoje tudi najbolj znano pesem muzikala, zimzeleno Memory (Spomini), ki je svojo slavo doživela tudi zunaj predstave. 
Predstava se je že večkrat okitila z najprestižnejšimi nagradami v Veliki Britaniji in ZDA. Muzikal so prevedli v več kot 20 jezikov, posneli so tudi film. Na odru si je Mačke ogledalo že več kot 50 milijonov ljudi.