Da je jedel iz obtolčenega krožnika juho, ki se je kuhala v loncu, ki mu je čas zarezal krepke praske, ga niti ni motilo. Tudi enoličnost jedi, sestavljene iz krompirja, ki ga je pridelal sam, nekaj gomoljaste zelenjave, ki mu je posebej teknila, in mesa sosedove govedi, ga ni navdajala z žalostjo. Saj je bil skromen in asketski in nič posebno zveličavnega se mu ni zdelo, ko so po televiziji špecerijske trgovine tekmovale s popusti na dobrote, o katerih je lahko le sanjal. A ni sanjal o hrani, saj ga ni prida vabila. Niti o novem pohištvu, ko je bilo obstoječe oguljeno in mestoma napokano. Obraz revščine, ki ga je gledal dan za dnem, ni bil pust in siv.

Tisto, kar je zarezalo v njegovo srce zlasti ob večerih, je bila samota. Samotnost občutka, da je ostal sam. Žena se je poslovila pred letom in tako rad je opazoval njene...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.